30362

Becerikli
Merhaba,

Narsist ailede nasıl istediğim hayatı yaşayabilirim? Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

(Not: Son 10 yıldır ailem narsist özellikleri iyice arttı. Yaşıtlarım gençliğini, çocukluğunu yaşarken 10 yılın icinde 7 yılım 5 kuruş para kazanmak için çalışmaya, 10 yılın tamamında da ailesel problemlerimin artmasına kadar gitti. Şimdi de hem psikolojik hem fiziksel birçok problem yaşıyorum.)

Biraz daha açabilir misiniz? Az çok tahmin ediyorum aslında, muhtemelen aileniz dışarı çıkmanıza/sosyalleşmenize karşı çıkıyor.

Aynı durumu ben de yaşıyorum ve şu anda üniversiteyi bekliyorum, en kolay yol üniversite bence aileden kurtulmak için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz daha açabilir misiniz? Az çok tahmin ediyorum aslında, muhtemelen aileniz dışarı çıkmanıza/sosyalleşmenize karşı çıkıyor.

Aynı durumu ben de yaşıyorum ve şu anda üniversiteyi bekliyorum, en kolay yol üniversite bence aileden kurtulmak için.

Anladım hocam ayrıca 17 yaşındayım ve evden kaçmak mantıklı olur mu peki 19-20-21 yaşındayken KPSS'ye girip kazanabilirsem ve atanabilirsem 1-1.5 sene para biriktirmeyi düşünüyorum ondan sonra Bursa'dan 1+1 daire kiralayıp orada yaşamayı düşünüyorum evden kacarsam.

Anladım hocam ayrıca 17 yaşındayım ve evden kaçmak mantıklı olur mu peki 19-20-21 yaşındayken KPSS'ye girip kazanabilirsem ve atanabilirsem 1-1.5 sene para biriktirmeyi düşünüyorum ondan sonra Bursa'dan 1+1 daire kiralayıp orada yaşamayı düşünüyorum evden kacarsam.
18 yaşın altındaysanız kaçmayın kesinlikle, en az 18’i bekleyin. 18 yaşından sonra kimsenin yasal olarak karışmaya hakkı yok.

18 yaşın altındaysanız kaçmayın kesinlikle, en az 18'i bekleyin. 18 yaşından sonra kimsenin yasal olarak karışmaya hakkı yok.

Anladım hocam zaten 19 yaşından önce evden kacmayı düşünmüyordum ayrıca aile evinde narsist ailemle istediğim hayatını yaşama şansım var mı? Acaba yani ailemin koyduğu sınırları kıramasam dahi esnetme şansım var mı acaba?

Anladım hocam zaten 19 yaşından önce evden kacmayı düşünmüyordum ayrıca aile evinde narsist ailemle istediğim hayatını yaşama şansım var mı? Acaba yani ailemin koyduğu sınırları kıramasam dahi esnetme şansım var mı acaba?
Tamamen ailenize bağlı, benim diyebileceğim bir şey yok.