Bütçe belirtmediğin için:
NAS odaklı disklere bakabilirsin.
WD Ultrastar gibi en üst serilere de bakabilirsin.
Toshiba da iyi. Seagate'i eskiden olsa önerirdim ama artık pek önermiyorum.
Elimde anlık olarak 2 tane 8 TB N300 var değerleri böyle. Tabii fiziksel diskler de bu biraz şans işi fakat aynı sunucuya takılı Seagate Ironwolf 8 TB diskler hala %100 sağlıkta ve bad sector yok.
S.M.A.R.T görüntülerini bulamadım maalesef bunları buldum en son.
Bunlar 4-5 sunucu olduğundan gereksiz görüp dağıttığımız bir sunucuya ait bazılarını hatta sisteme takmadan yedek olarak tuttuk çünkü kızaktaki sff HDD'ler yeterli geliyordu yani cihazlar baya bir uzun süre ya paketli yada sistem de kullanıldığından satıcıyı hatırlamıyorum
Şu an elimizden çıkarmaya çalışıyoruz 70 günlükte var 1000'den fazla gün çalışmış olanda.
Hocam tamamen değişiyor zaten o yüzden 16 TB'ı RAID olarak 8 mantığı kullanıyoruz çünkü biri bozulsa o veriyi korumamız gerekiyor.
Mesela bu Seagate Ironwolf Pro modellerinden bir diğeri ve 73 gün çalışmış az bir süre ve gayet sapasağlam ama düz nas modelinde 47 gün yazmasına rağmen şu an 96 ya inmiş ve 3 bad sector var. Üstelik bunlar yedek disk olmasına rağmen. Özellikle cihaz geldiğinde sıfırdan yazdırma testlerini falan muhakkak deneyin. Ironwolf'dan da çürük çıkıyor bu arada.