Nasıl Linux kullanıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Soru bu. Nasıl kullanıyorsunuz? Yani o kadar kötü bir kernel ki Wine ile mspaint.exe açamıyor. Dağıtımları ayrı berbat, LibreOffice desen Office'in yanına yaklaşamıyor GIMP desen Adobe'nun yanına yaklaşamıyor falan derken nasıl Windows 10/11 gibi bir nimet varken siz bu illeti kullanıyorsunuz?

1) Wine'nin mspaint.exe'yi acamamasi Linux kerneli ile bi' alakasi yok.
2) LibreOffice dedigin uygulama zaten Office'nin tirnagi edemez, en bastan karsilastirmak sacmalik non-profit bir dernek yapiyor uygulamayi.
3) GIMP de yukarida dedigimden farksiz.
4) Windows'u da istedigin gibi ozellestirmen, her alanina mudahale etmen mumkun degil, bunu seven kullanicilar var onlar da Linux'u tercih ediyor.
5) Eski Bilgisayar sahibi olanlar mecburen kullaniyor ki kullananlarin da yarisindan fazlasi memnundur muhtemelen.

Bir seye camur atmak icin atmayin.

Windows 10/11 nimeti bilgisayarımı 20 yıl yaşlandırmasaydı belki kullanabilirdim. En son Windows 10 kullandığımda CS1.6'yı bile açamayınca aynı gün 8.1'e geri dönmüştüm.

Paint açmak senin için bir kriterse bayağı kötü kriterlerin var.

Son düzenleme:
Çok güzel kullanıyorum. Canım istiyor, kullanıyorum. Keyfim istiyor, DE değiştiriyorum, hatta sil baştan yeni dağıtım kuruyorum. Hatta Windows 10'da Chrome'un dahi kastığı eski bir dizüstüm var. Debian XFCE'de jilet gibi kullanıyorum. SSD de aldım, artık daha da hızlı. W10 da kurabilirim ama kurmadım, çünkü canım Debian kurmak istiyor. GIMP, LibreOffice falan da umurumda değil.
Bir de Debian bana W10 gibi güncelleme dayatmıyor. sudo apt-get update yazarım komut satırına, emrime amade bir şekilde günceller. Güncelleme yaparken de sesi soluğu çıkmaz makinenin. W10'da güncellerken makine alev alıyor resmen, 35 gün de sınır koymuşlar. İlla güncelleyeceksin yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde elimle kullanıyorum. Adobe programları için Windows'a geçiyorum, LibreOffice'i de sevmediğim için Office'i webden kullanıyorum. MS Paint kadar büyük bir eksikliğim hiç olmadı açıkçası :rofl:

Dağıtımlarının nesini beğenmiyorsunuz bilemiyorum, ancak hafif dağıtımlar da var istediğiniz yere çekebildiğiniz. Mesela şu an benim kullandığım Arch. Neredeyse içi tamamen boş geliyor ve ne isterseniz onu kuruyorsunuz, tertemiz.

En azından size Skype+Teams+UWP çöplüğünü stok imajda vermiyorlar, debloat etme derdiniz yok. Ayrıca, GNU/Linux herkese uymak zorunda da değil. Amaçlar, araçlar. Eğer ihtiyacınızı Windows karşılıyorsa, pekala onu kullanın.

Mesela ben After Effects için Windows kullanıyorum.
Hayatında sadece maksimum 5 dakika Linux kullanmış burada milyonlarca insanın kullandığı işletim sistemine laf ediyor :D
Milyonlarca insanın kullanması bir şeyi ifade etmez ki, çoğunluk daima doğru kararlar vermeyebilir. Size veya bana göre çoğu "çöp" şeyi de milyonlarca insan kullanmış olabilir.

Alışkın olsam Windows da durmam. Hala eski sistemi pişirip pişirip üstüne koyarak yeni sistem olarak satıyorlar. Yıllardır böyle artık şişmiş bir sistem ve çok kötü sistemi aşırı sömürüyor. Blender da çalışma yapıyorum ha bire çöküyor. Belki Linux geçsem sıkıntı yaşamam. Ki sistemim de neredeyse en iyi sistemlerden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geri
Yukarı Alt