• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

NB F80 monitör tutucu masanın neresine takılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan i5 7500F
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 291
  • Etiketler Etiketler
    monitör

i5 7500F

Becerikli
Merhaba,
North Bayou F80 monitör kolu aldım ve bunu masama takacağım. İnternette farklı farklı montaj şekilleri gördüm; kimileri doğrudan monitörün arkasına takıyor, kimileri masanın yanına veya orta noktadan uzağa takıyor.
Ben monitörü oyun oynarken kendime yaklaştırıyorum, günlük kullanımda biraz daha uzakta tutuyorum.
Söylediğim bu kullanım şeklime göre bu monitör kolunu masanın neresine takmalıyım?
Bir de montajla alakalı bir sorun daha var; masanın tahtası 4 köşeli demir çerçeveye oturuyor, kolun sıkma aparatı demir üstüne denk geliyor. Kolu demire sıkarak montajlamak sorun yaratır mı? Eğer sorun yaratacaksa masayı delmek zorundayım sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortaya takarsan avantajı misal yatağın karşısındasın film izleyeceksin. Direk öne doğru Max yakınlaştırabilirsin. Ama misal sağ veya sol çok kenara yaparsan bu sefer öne çok fazla getiremezsin ortalayamazsın.

Ben tam ortaya takıyorum, daha ergonomik oluyor.
@michaelscofield, Monitörü kendine göre yaklaştırırken veya duvara doğru iterken, monitör ortada duruyor mu?
Trendyol yorumlarında tam orataya takıldığında kol duvara takılıyor diyenler olmuş, böyle bir sorun var mı?

Bilgisayarın olduğu odada yatak yok ama dediğiniz doğru yanlara takılırsa ortalama sorunu olabilir gibi.

Şöyle çok geri mesafe de monitörü kullanıyorsanız ortalama yaparsanız duvara temas olabilir ama ben masa ile duvar arasında biraz boşluk bırakıyorum yani ne mesafeden bakıyorsunuz herkesin farklı tabii kimi çok yakın kullanır kimi daha geniş. Çok dert olmaz bu sorunlar

Bu arada ben H100 kol kullanıyorum biraz daha hareket kontrolü fazla oluyor.

Önde oynadığım zamanlar klavye kadar falan boşluk kalıyor hatta biraz daha fazla, geriden kullandığım zaman duvar dibinden değil biraz daha önden, mouspad’in üstüne doğru oluyor.

Aslında H100 benim kullanımım için daha uygunmuş ama iade edip almakla falan uğraşasım yok.

H100 farkı ne hocam? Bende fb 80 veya H100 almayı düşündüm.

Ayrıca masaya çok yük bindiriyor mu? Şu anki masam çok kaliteli değil. Laptop, monitor, monitor tutucu, klavye, mouse, kitap hepsi aynı anda tek masaya binince problem olur mu sizce? Özellikle tek noktaya baskı yaptığından dolayı korkuyorum.

H100 daha yükseğe de konumlandırılabiliyor sabit yerden olmadığı için daha çok opsiyonu oluyor. Ayrıca daha ağır kaldırabiliyor.

Bir diğeri de ileride 2. bir monitör almak istersen gidip 2'li kol almana gerek yok 1 H100 daha alıyorsun sadece onu da direk takıp 2 kollu yapabiliyorsun. Direğini kullanmıyorsun.

Yük bindirme sizin monitörlede alakalı. Misal benim masamda arka kısımda yer yok arka kapalı ben bir tahta parçasını masaya monteledim vidalarla öyle taktım bir sorun yok çif monitör kullanıyorum.

O kısmın net fotosunu merak ettim atma şansınız olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…