Ömer_Yeter 69

Üstün
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Yani normalde bu türle çok iyi değildi aram ama son zamanlarda ve özellikle Resident Evil ile bu türe bayağı bir alıştım diyebilirim. Ancak şunu fark ettim ki öyle dev bir bütçeye yapılmış korku oyunu sayısı az denilebilecek bir seviyede.

En iyi örnekleri bu sene çıkan Resident Evil Requiem ve Alan Wake 2. Peki ya sizin bu konu hakkındaki düşündükleriniz neler? Sizce korku türü oyunlar genel olarak indie yapımlarla mı sınırlı kalacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çünkü korku oyunlarının geneli grafiğe, çevreye veya modellere önem vermiyor. Hatta 2D oyunları saymazsak en maliyetsiz yapılabilecek oyun türü bile sayılır.

Valve'nin külüstür ve müzelik GoldSRC motoruyla tek başıma bile korku oyunu yapmıştım. Biraz eşya, biraz ses ve ödünü koparacak şeyler ekliyorsun. Bitiyor.

Indie yapımlarda hayal gücünü serbest bırakmak daha kolay. Yapacakları büyük bütçeli oyunun şirketin kaderini değiştirebileceğini göz önüne alırsak şirket, riski minimize etmek ister. Sen gel hem büyük bütçe ile korku oyunu yap, hem maliyetleri çıkarmak için herkese hitap etmeye uğraş falan filan.

Alan Wake 2 mesela, Epic olmasa o oyun çıkmazdı.