Çözüldü Neden FTP kullanılamıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AMG GOAT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 419
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Yer
Denizli
Bir yerde CGNAT kullanıyorsanız FTP kullanamazsınız gibi bir şey okumuştum. Bu CGNAT nedir? Ve ben neden FTP kullanamıyorum. Windows Gezgini'ne bir FTP Server'ı koymaya çalışıyorum ve bağlanmıyor.

Çözüm
Sunucuyu kontrol ettim, sunucuda problem mevcut. Sorun siz kaynaklı değil.
FTP kullanamazsınız diye bir durum yok. Biraz daha detaylandırabilir misiniz? Tam olarak ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Şu var, CGNAT'ta olduğunuz için sunucu açsanız bile bir başkası sizin sunucunuza bağlanamaz. Ancak siz başka sunuculara bağlanabilirsiniz.

CGNAT, Carrier-Grade Network Address Translation'ın kısaltmasıdır. Genelde internet servis sağlayıcısı (ISS) tarafından kullanılıyor. CGNAT birden çok müşteriyi aynı public IP adresi altında gruplamak içindir. Bu durumda aynı genel IP adresini paylaşan birçok abone bulunabilir.

FTP File Transfer Protocol genellikle CGNAT ortamlarında sorunlara neden olabilir çünkü FTP doğrudan IP adresleri üzerinden bağlantı kurarcak, CGNAT birden çok aboneyi aynı genel IP adresi altında paylaştığından FTP sunucuları bu bağlantıları yönlendiremeyebiliyor. Bu FTP'nin içerideki cihazların gerçek IP adreslerine ulaşamayacağı anlamına geliyor.
Bu tür durumlarda FTP yerine sFTP Secure File Transfer Protocol ya da FTPS FTP Secure gibi daha güvenli ve NAT dostu alternatifleri düşünebilirsiniz. Ayrıca ISS'nizin destek ekibiyle iletişime geçerek CGNAT konusunda bilgi alabilir ve sorununuzu çözmek için yardım isteyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bir sunucuya bağlanmak istiyorum. Ancak bilgiler doğru olsa bile bağlanmıyor. Windows Gezgini ile denediğim için olabilir mi?

Bir sunucuya bağlanmak istiyorum. Ancak bilgiler doğru olsa bile bağlanmıyor. Windows Gezgini ile denediğim için olabilir mi?
Bir problem yaşıyorsanız lütfen fotoğraf veya hata kodu ile daha fazla bilgi verin ki yardımcı olabileyim.

FileZilla gibi bir FTP istemcisi ile bağlanabiliyor musunuz?

Normalde site şu, buradan indirebilmeniz lazım:

Eğer indiremiyorsanız buradan indirebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…