Neden hâlâ iPhone 11 kullanılıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RamKokusuSeven
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 91
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Milyarderler normal tişört giyiyor normal.

Peki, güncelleme desteği de bitince sizce bırakırlar mı?
Pek zannetmiyorum. o zamanda kullanan illaki olacaktır. Sadece oyun oynayanlar ve sosyal medyada içerik üretenler için sorun yaratır diye düşünüyorum. Bazı insanlar yükselmeyi 1-2 model üste yapıyor bazıları 4-5 model geçirterek yapıyor. (Biraz parasızlıktan biraz popüler kültür diye yansıttıklarından bence)

iOS kapalı kutu gibi bir şey. Kullanma fırsatım oldu ve çok rahatsız edici; o iğrenç klavyesi, kayar panelleri, yahu dünyanın en temel 2 şeyi. Nasıl dokunulmaz ki... Bana göre minimallik değil, yoksunluk direkt.

İyi sosyaller.

Peki, 2026'da kullananlar içinde geçerli dediklerim.
İnsanlar her belli dönemde bir telefonu güncellemeli gibi bir kaide yok. Ben 3 yıl öncesine kadar iPhone 6 kullandım. Telefon artık uygulamalara girişte sorun çıkarınca S20 FE aldım. Bunu da öyle ya da böyle uygulamalara girişte sorun çıkarana kadar kullanacağım. Neden? Çünkü telefon benim için bir amaç değil, araç. Bu aracın da her zaman güncel ve kaliteli olmasının bana bir faydası yok.

Her insan telefon konusunda güncellik aramıyor. Telefonu 2 yılda bir güncelleyip uygun fiyata iyi teknolojiye sahip olanlara da saygı duyarım. Bir telefonu hurda olana kadar kullanıp sonra ihtiyacını karşılayacak bir model alıp devam edene de saygı duyarım.

Ama burada gelip iPhone 11 kullananı linçlemeyi çözemedim.

Bunlar sizin kişisel düşünceniz...

Ben de şu an aynı anda hem Samsung Android hem de iPad kullanıyorum. İşlevsellik ve stabilite anlamında iPad ve dolayısıyla iOS daha önde.

Android'in bir şeyler başarması bekleniyorsa sisteme iki tane uygulama marketi koymayarak başlayabilir.

Donanımı bize hizmet etsin diye alıyoruz, saçma sapan bloatware'leri arka planda uyanık tutmaya çalışsın diye değil.

Bunlar da benim düşüncelerimdir.

Yıl olmuş 2026 hala iPhone 6 kullanan arkadaşlarım ve akrabalarım var. Ben de geçen seneye kadar iPhone 7 Plus kullanıyordum, telefon 10 yıllık olmasına rağmen gerçekten günlük kullanımda hiç kasma donma yapmıyordu. Sosyal medya uygulamalarında da rahatça takılıyordum, PUBG gibi mobil oyunları da 40FPS civarlarında oynayabiliyordum rahatça. Geçen sene de telefonumu yükseltmek amacıyla iPhone 13 aldım. Aradaki farklar sadece kasa, kamera gibi hissettirdi bana Yazılım güncelleme konusunda da en güncel olanı yakalamak zorunda değilsiniz. Güvenlik güncellemelerini aldığı sürece sorun yok bence ki benim 7 Plus hala güvenlik güncellemeleri alıyor.

Ya kanka, şimdi ben iPhone kullanıyorum ya, hani en iyisi falan anlarsın ya?

Renkler ve zevkler elbette. Bana gore Apple üzerinde teknolojik olarak kamera sensoru ve lens barindirmasa, bankacılık uygulamaları çalıştırabilen Nokia 3310'dür, baska bir sey degil.

Samsung fazlasiyla bana hizmet ediyor bu konuda batarya dışında bir sorun yasamadim fakat Apple icin aynısını söyleyemem. Cihazin sana verdiği klavyeyi kullanmak zorundasın, sana verdiği panelleri kullanmak zorundasın şu ikisi boyle oldugu surece bankacılık uygulamasi çalıştıran 3310.

Ha 3 tane renk seçeneği olan Microsoft klavye falan iniyor tabii kullanmak isteyene.

Konu rayından çıkmasın .

"Android kullanamıyorum ya Apple'dan başka telefon kullanamam"diyen elemanların yeni iPhone alacak parası olmayınca 11 de takılı kaldılar.

iPhone 11 in performans puanı Tecno Pova 5 modelinden 2 kat daha fazlaymış şaşırttı.

iPhone 11 in performans puanı Tecno Pova 5 modelinden 2 kat daha fazlaymış şaşırttı.
iPhone stabildir. Sistemi, parçaları, arayüzü güven verir. Uygulamaları kullanırken bir problem çıkmayacağını bilirsin. Zamanının amiral gemisi diye S21 almıştım. Özellikleri çok iyiydi ama telefonun şarjı deli gibi hızlı bitiyordu ve kasıyordu. iPhone 11 e geçtim hem daha fazla güncelleme almış oldum hem de akıcı bir deneyim sağlıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…