Neden herkes yazılıma yöneliyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beyazıt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 75
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B

Beyazıt

Üstün
Makaleler
1
Yer
Bursa, Turkey
Selam dostlar, iyi sosyaller;

Bugün fark ettiğim bir konuya değineceğim, Reddit'te ve diğer forumlarda yazılım sektörüne büyük bir ilgi var, neden herkes yazılımcı olmaya çalışıyor? Çevremde kime sorsam yazılımcı ol veya bilgisayarlar ile ilgilen diyor. İnternette ise şöyle bir yorum gördüm "Birileri bizi gaza getirdi ve çok popüler oldu şu anda ise sektör vasıfsız mühendisler ve yazılımcılar ile dolu." Evet yazılım ve teknoloji sektörü bitmeyecek ama neden herkes bu alana yöneliyor?

Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir?

Reddit'te ve diğer forumlarda yazılım sektörüne büyük bir ilgi var, neden herkes yazılımcı olmaya çalışıyor?
Ben buna katılmıyorum ve benim gördüğüm kadarıyla bu olay tam tersi. Yazılım sublarındaki bir sürü kişi çok fazla çalışan olduğu için sektörün değersizlendiğinden şikayetçi. Yeni girenler de daha öncesinde duydukları kadar yüksek maaş alamamaktan şikayetçi. Ben de girişecektim bu işe fakat vazgeçtim.

Geleceğin mesleği diye çok ilgi görüyor. Ama ileride yazılımcı da bitecek. Yapay zeka ile ilgili alanlara yönelmek daha mantıklı.

Çünkü teknoloji artık hayatımızın en büyük parçalarından biri haline geldi. Ha elbette para tamamen yazılımda değil. Yazılım, para kazanmanın en iyi yollarından biri haline geldiğinden çoğu insan yazılıma yöneliyor.

Tam da demek istediğim şey bu hocam. Herkes bir şeylerden şikayetçi anlamadığım noktada bu, herkes fazla para kazanırım ayağına yazılıma yöneliyor.

Kolay bir meslek olduğunu sananlar yüzünden. Yazılımcı olunduğu gibi yüksek maaşlar bekleyenler yüzünden. Kolayca bilgisayarların başından iş yapacaklarını sananlar yüzünden.

Kolay bir meslek olduğunu sananlar yüzünden. Yazılımcı olunduğu gibi yüksek maaşlar bekleyenler yüzünden. Kolayca bilgisayarların başından iş yapacaklarını sananlar yüzünden.
Ben yapay zeka'nın çıkışından sonra yapay zeka'ya odaklandım, ileride bence sektörde sadece çok çok iyi nitelikli mühendisler yer alacak. Basit işler yapan yazılımcılar bitecek gibi görünüyor.

Herkes yazılıma yönelmiyor, bilgisayara ve yazılıma ilgisi olanlar internet ile daha içli dışlı olduğu için öyle gözüküyor.
Günde 5-10 tane yazılıma nasıl başlanır konusu açılıyor belki ama kaçı iyi bir yerlere geliyor? Hatta kaçı başlıyor?
Koca Türkiye'de Reddit'de forumda görülen konular yüzünden öyle bir algı oluşabilir çok doğal.

Onun dışında vasıfsız yazılımcı olduğu doğru. 2 udemy kursu bitirip yazılımcıyım diye gezinen tipler doldu.
Hâl böyle olunca iş alımcılar pek sıcak bakmıyor.

Son olarak yazılımcı ihtiyacı her zaman olacak ve artacak. Her şey bilgisayarlaşmaya başlıyor. Şimdi en ufak ev aletinin içine bile yazılım giriyor kalitesi artıyor. Mesela düz kettle 10 dolar sen PCB bağlayıp uzaktan açılır kapanır, telefondan kontrol edilir yapıyorsun 30 dolara satıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…