Uzun süredir YouTube Music kullanıyorum. Arada Spotify kullandığım da oldu fakat genel olarak Spotify'ı sevmiyorum. Spotify'ın en büyük sorunu DRM barındırması. DRM desteklemeyen veya DRM kapalı tarayıcılarda Spotify kullanamıyorsunuz. YouTube Music ise çatır çatır çalışıyor.

LibreWolf bir site DRM kullanıyorsa bunu açık olarak kullanıcıya gösteriyor. Spotify'a girdiğimde LibreWolf, sitede DRM olduğunu açıkça belirtiyor. YouTube Music'te ise böyle bir durum yok.

Kullandığım her müzik platformu bir türlü algoritmayı bulamaç haline getiriyor, eninde sonunda tüm yollar benim için Spotify'a açılıyor ne yazık ki. Herhalde Spotify'a en yakın Apple Music kullandım, onu da Android'e geçince iptal ettim.

Benim gibi işsiz olmak ister misiniz :)

1765096032584.webp

Spotify, ücretsiz sürümde arka planda çalmama izin veriyor mu? veriyor.
YouTube Music, ücretsiz sürümde arka planda çalmama izin veriyor mu? vermiyor.

Benim için olay bu kadar.

Hep spotify kullanıyordum, youtube music'e geçtim, ama şöyle bir sorun var, Music'in karıştırma seçeneği berbat. music.youtube'dan karıştırınca hep aynı karıştırma sırası yapıyor 3 tane farklı var, normal PC'den music olmayan playlistten karıştırdığımda tamamen rastgele. Bu kadar basit bir sorunu bile çözmediler pc tarafında,(yaklaşık 2-3 aydır music kullanıyorum) telefonda kullanmıyorum orda spotify'ım var ama bu konuda rahatsızım diyebilirim.