Neden Linux'a geçtim?

Windows'u modlayıp bloat edildiği zamanda benzer sonuç veriyor. Hatta oyun anlamında daha iyi oluyor.

Ben de son 1 yıldır tamamen Linux kullanıyorum ve açıkçası neredeyse her oyunu sorunsuz oynadım. RTX 3090 ile RDR2'yi bile Linux üzerinde bitirdim. XFCE, KDE ve CachyOS favorilerim oldu.

Linux'un özellikle TSC timer kullanımı, 2D/GDI hızlandırması ve kompozitörü tamamen kapatabilme gibi avantajlarını oldukça beğeniyorum. Özelleştirme konusunda da Windows'tan çok daha özgür. Windows 95, XP, 7 ve Vista'nın görünümünü Linux üzerinde istediğim gibi makyajlayıp kullanabiliyordum.

Benim için Linux'un en büyük eksiklerinden biri NVIDIA App'in olmaması. Örneğin Windows'ta NVIDIA App üzerinden RTX VSR'ı açtığımda video kalitesinde ciddi bir iyileşme görüyorum. Linux'ta ise bunun gibi kullanımı kolay ve entegre çözümler maalesef henüz aynı seviyede değil.

Ama NVIDIA tarafındaki sürücü desteği de giderek oturur, oyunlar ve programlar çeviri katmanlarına daha az ihtiyaç duyacak şekilde native çalışmaya başlarsa Linux'un kullanıcı kitlesi çok daha hızlı büyür diye düşünüyorum.

Geçenlerde bir arkadaşımın 8 GB RAM'li eski laptopuna da Linux kurdum. Windows'a göre sistem nefes aldı oyunlar bile daha akıcı çalışmaya başladı. Üstelik arkadaşım Linux'u ilk kez kullanmasına rağmen hiçbir sorun yaşamadı. Bence Linux artık özellikle eski ve düşük donanımlı sistemlerde gerçekten çok güçlü bir alternatif haline geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…