Merhaba arkadaşlar. Çoğu yerde RAM yükseltmelerinde direkt mevcut RAM'in yanına aynı RAM'i alın ve takın deniliyor. Fakat özellikle de eski forumda @Recep Baltaş mevcut RAM'in yanına RAM eklenmesini önermiyordu. Onun yerine direkt mevcut RAM'i satıp sıfırdan yüksek kapasiteli RAM kiti alınmasını öneriyordu.
Neden böyle bir öneri yapıldığını açıklayabilir misiniz? Özellikle de Recep Baltaş'ın yorumunu bekliyorum.
Aynı RAM diye bir şey olmadığı için. Eski forumda defalarca CPU-Z SPD bilgisi ile aynı marka, aynı model RAM'de farklı çip olduğunu ve bu yüzden sorun olduğunu kanıtladık. Hatta zamanında çektiğimiz 44 çekirdekli PC toplama videosunda bile bu durum vardı ama her defasında bunu yeniden anlatmak gerekiyor. Sorun yok, siz yarın yine sorun, ben yine açıklarım.
Aynı RAM diye bir şey olmadığı için. Eski forumda defalarca CPU-Z SPD bilgisi ile aynı marka, aynı model RAM'de farklı çip olduğunu ve bu yüzden sorun olduğunu kanıtladık. Hatta zamanında çektiğimiz 44 çekirdekli PC toplama videosunda bile bu durum vardı ama her defasında bunu yeniden anlatmak gerekiyor. Sorun yok, siz yarın yine sorun, ben yine açıklarım.
Öyle bir durum söz konusu değil, aynı RAM'den bir tane daha alınmasını sistem stabilitesi için öneriyoruz. Aslında aynı RAM değil aynı çipe sahip RAM alınması lazım.
Zaten ben de 32 GB kit alırken bir tane modelin yorumlarında denk geldim, aynı model olmasına rağmen neredeyse herkese farklı çip gelmiş. Birine Samsung, birine Micron, birine SK Hynix... Hatta kimisine Single, kimisine Dual Rank bile gelmiş. Yani gerçekten aşırı fark oluyor.
Zaten ben de 32 GB kit alırken bir tane modelin yorumlarında denk geldim, aynı model olmasına rağmen neredeyse herkese farklı çip gelmiş. Birine Samsung, birine Micron, birine SK Hynix... Hatta kimisine Single, kimisine Dual Rank bile gelmiş. Yani gerçekten aşırı fark oluyor.
Bahsettiğim RAM de Corsair'in Vengeance LPX modeliydi bu arada. Gerçekten random çip basıyorlar. Ancak yanlış anlamayın, bunu sadece Corsair yapmıyor. O yüzden her zaman RAM yükseltmelerinde mevcut RAM komple satılıp yerine direkt daha yüksek kapasiteli tek bir kit alınmalı. Örneğin, 2x 8 GB varsa ve 32 GB RAM'e geçmek istiyorsanız 2x 8'i satıp 2x 16 almalısınız.