Çözüldü Neden mevcut RAM'in yanına aynı RAM'den alıp takmak tavsiye edilmiyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Çoğu yerde RAM yükseltmelerinde direkt mevcut RAM'in yanına aynı RAM'i alın ve takın deniliyor. Fakat özellikle de eski forumda @Recep Baltaş mevcut RAM'in yanına RAM eklenmesini önermiyordu. Onun yerine direkt mevcut RAM'i satıp sıfırdan yüksek kapasiteli RAM kiti alınmasını öneriyordu.

Neden böyle bir öneri yapıldığını açıklayabilir misiniz? Özellikle de Recep Baltaş'ın yorumunu bekliyorum.

Çözüm
Aynı RAM diye bir şey olmadığı için. Eski forumda defalarca CPU-Z SPD bilgisi ile aynı marka, aynı model RAM'de farklı çip olduğunu ve bu yüzden sorun olduğunu kanıtladık. Hatta zamanında çektiğimiz 44 çekirdekli PC toplama videosunda bile bu durum vardı ama her defasında bunu yeniden anlatmak gerekiyor. Sorun yok, siz yarın yine sorun, ben yine açıklarım.
Elde ne varsa onu da basıyor olabilirler.

Corsair? Random bullshit go.
Ayıp.

Eski forumda defalarca CPU-Z SPD bilgisi ile aynı marka, aynı model RAM'de farklı çip olduğunu ve bu yüzden sorun olduğunu kanıtladık.

Eski forumda neredeyse her açılan konuda "Aynı MHz ve CL değerine sahip RAM al sıkıntı çıkmaz." diyenlerle uğraştım ama sürekli aynısı yazılmaya devam etti. En sonunda ben uyarmaktan bıktım ve yazmamaya başladım. Bu konuda bilinçlendirici bir içerik hazırlamanızı öneririm.

Random bullshit? Corsair go.

Doğrusu böyledir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…