Artık karanlığa saklanmanın da faydası yok. Çoktan ifşa oldunuz.
Ne alaka hocam. Devletin canı sıkılır Discord'a bile girenleri falan toplarlarsa görürsünüz.
Düzeneme: Beni takip etmelerini istememem, illegal bir iş yaptığım anlamına gelmez.
Artık karanlığa saklanmanın da faydası yok. Çoktan ifşa oldunuz.
Techolay'a girerek zaten OPSEC hatanızı yaptınız. Gerçek isminiz "Tarık Çelik" ise veya isminizi içeriyorsa bir OPSEC hatası daha yaptınız. Bulmaya değecek birisiyseniz zaten bulunursunuz her türlü.Ne alaka hocam? Devletin canı sıkılır Discord'a bile girenleri falan toplarlarsa görürsünüz.
Olayı yanlış anladım hocam, pardon.Techolay'a girerek zaten OPSEC hatanızı yaptınız. Gerçek isminiz "Tarık Çelik" ise veya isminizi içeriyorsa bir OPSEC hatası daha yaptınız. Bulmaya değecek birisiyseniz zaten bulunursunuz her türlü.
O tren artık geçti. Dağ başına gitmediğiniz sürece tuşlu telefon da alsanız çok bir faydası yok. Ayak izinizi küçültmek kesinlikle iyi bir şey ancak artık bütün sistem veri ve veri toplama üzerine kurulu. Fikirlerimiz çoktan manipüle ediliyor. Trump seçimleri nasıl kazandı?
O tren artık geçti. Dağ başına gitmediğiniz sürece tuşlu telefon da alsanız çok bir faydası yok. Ayak izinizi küçültmek kesinlikle iyi bir şey ancak artık bütün sistem veri ve veri toplama üzerine kurulu. Fikirlerimiz çoktan manipüle ediliyor. Trump seçimleri nasıl kazandı?
Ayak izinizi azaltmanız harika ama yine de her zaman bulunabilecekmiş gibi davranmak lazım. Techolay'da yazmanız dahi idealdeki gizliliği öldürüyor. Bilmeniz gereken en önemli şey aslında manipüle edilebileceğiniz. Şirketler şu anda bunu para kazanmak için kullanıyorlar, Trump ilk seçime girdiği zaman işi veri olan firmalarla çalışarak hedeflenmiş reklamlarla rakibini ezdi geçti. İleride güvenlik gibi vaatlerle daha da çok kullanılacak. Bunun bilincinde olmak gerekli.Hocam ben sosyal medya uygulamaları, Google uygulamaları, ChatGPT, Windows vb hiçbirini kullanmıyorum. Tor, hardened Firefox, irc falan kullanıyorum. Benim gibi birinden alabilecekleri veri ortalama bir kullanıcının yarısı bile değildir diye düşünüyorum ama yanlış düşünüyor da olabilirim.
Kullandığın mail adresi ve telefon OS'un dediklerin kadar önemli şeyler. Google gibi mail adresleri hiç bir e-postaya şifreleme yapmıyor. Tuta mail veya proton kullanman lazım. Telefon için veri toplamayan herhangi bir custom rom kullanman gerekiyor, Graphane OS önerimdir. Ekstrem düzeyde anonimlik istiyorsan tüm ağını TOR üzerinde geçirmen lazım.Hocam ben sosyal medya uygulamaları, Google uygulamaları, ChatGPT, Windows vb hiçbirini kullanmıyorum. Tor, hardened Firefox, irc falan kullanıyorum. Benim gibi birinden alabilecekleri veri ortalama bir kullanıcının yarısı bile değildir diye düşünüyorum ama yanlış düşünüyor da olabilirim.
Kullandığın mail adresi ve telefon OS'un dediklerin kadar önemli şeyler. Google gibi mail adresleri hiçbir e-postaya şifreleme yapmıyor. Tuta mail veya Proton kullanman lazım. Telefon için veri toplamayan herhangi bir Custom ROM kullanman gerekiyor, graphane OS önerimdir. Ekstrem düzeyde anonimlik istiyorsan tüm ağını tor üzerinde geçirmen lazım.
Düzenli bir gelirim olsa bende sizin gibi her şeyimi veri toplamayan hizmetlere geçirmek isterdim ama hem çevrem hem maddi durumum müsait değil. Param olsa 1984 hosting ile mail kullanırdım.