1- sanal operatör dünyanın her yerinde olan ve hizmet veren firmalardır.
2- BTK kararına riayet etmeyerek kanunsuz iş yapan Turkcell'dir. Turkcell'in sahibi olduğu varlık fonu yönetim kurulu başkanı Erdoğan... Yani hem Turkcell ellerinde hem de BTK.
Netgsm'in burada parasız olup olmaması sorun değil, onun suçu da değil. Durum tamamen ülkenin liyakat yoksunu olması.
Her ne kadar kendilerini sevmesem de Turkcell'i haklı gördüğüm konu şu sen milyar dolarlarca yatırım yapıp baz istasyonu kurup 30 yıldır Türkiye'nin en kaliteli GSM operatörü olarak hizmet et sonrasında yeni kurulmuş bir GSM operatörü gelsin desin ki ben senin baz istasyonlarını kullanacağım Turkcell burada anlaşmayı yapıyor buraya kadar sorun yok zaten sonrasında anlaşma bitince Turkcell yeni anlaşmayı yapmak istemiyorsa Netgsm'in zorlamaması gerekiyor anlaşamıyorsan gidip Türk Telekom'ya da Vodafone ile anlaşabilirsin ya da kendi baz istasyonlarını kurabilirsin Turkcell'in 2022 yılında 40M abonesi var bu kadar insan enayi mi Turkcell kullanıyor ayrıca bugün Vodafone'dan yavaşlığından şikayet ediyoruz değil mi o zaman Vodafone'da gitsin baz istasyonlarını kapatsın ben tamamen kendi data centerlarımı kullanacağım ama baz istasyonu hizmetini Turkcell'den alacağım desin böyle bir şey mümkün mü değil bence.