yasin172

Başarılı
3 ay önce Next Kanky HD uydu alıcısı aldım. 1 hafta önce kanallar gitti. Uydu kablosu ile alakalı sandım kestim ve yine taktım anlık çalıştı sonra gitti. Şimdi de kabloyu taktığım zaman kanallar geliyor 5 saniye sonra gidiyor. Uydu kablosu takılı değilken sürekli sinyal kalitesi 42'ye çıkıyor ve geri 0'a düşüyor. Nasıl çözebilirim?

3 ay önce Next Kanky HD uydu alıcısı aldım. 1 hafta önce kanallar gitti. Uydu kablosu ile alakalı sandım kestim ve yine taktım anlık çalıştı sonra gitti. Şimdi de kabloyu taktığım zaman kanallar geliyor 5 saniye sonra gidiyor. Uydu kablosu takılı değilken sürekli sinyal kalitesi 42'ye çıkıyor ve geri 0'a düşüyor. Nasıl çözebilirim?
Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Uydu Bağlantılarını Kontrol Edin:
- Uydu alıcınızın arkasındaki kabloları kontrol edin; sıkı ve sağlam olduklarından emin olun.
- Kablo soketlerinin hasar görmediğini kontrol edin.

2. Uydu Kablolarını Değiştirin:
- Eğer mümkünse, mevcut uydu kablosunu değiştirin. Eski veya hasarlı kablolar sinyal kaybına neden olabilir.

3. Uydu Konumunu Kontrol Edin:
- Uydu anteninizin doğru bir şekilde hizalanmış olduğundan emin olun. Anten, uyduya doğru bir şekilde yönlendirilmelidir.
- Gerekiyorsa, bir profesyonelden antenin yönünü kontrol etmesini veya ayarlamasını isteyin.

4. Sinyal Gücünü Kontrol Edin:
- Uydu alıcısının menüsünden "Sinyal Gücü" veya "Sinyal Kalitesi" ayarlarını kontrol edin. Değerler düşükse, anten hizalamasını ve uydu kablosunu gözden geçirin.

5. Firmware Güncellemesi:
- Uydu alıcınızın yazılımının güncel olup olmadığını kontrol edin. Gerekiyorsa, en son güncellemeleri indirip yükleyin.

6. Diğer Cihazları Kontrol Edin:
- Uydu alıcısının bağlı olduğu TV veya diğer cihazlarda sorun olup olmadığını kontrol edin. Başka bir televizyon veya cihazda deneyin.

7. Dış Etmenleri Kontrol Edin:
- Dışarıdan gelen engeller (ağaçlar, binalar, vb.) sinyal kaybına neden olabilir. Antenin etrafındaki çevreyi gözden geçirin.

Eğer yukarıdaki adımlara rağmen sorun devam ediyorsa, uydu alıcısının kendisinde bir arıza olabilir. Bu durumda, satın aldığınız yerle iletişime geçerek garanti kapsamında destek alabilirsiniz.