• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Rehber NFS Heat'te zorunlu keskinleştirme, film grain ve chromatic aberration efektlerini kapatma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan vanillamint
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 299
Makaleler
7
EA harika bir oyun gelistiricisi oldugu icin NFS Heat'de zorunlu olarak acik gelen ve ayarlardan kapatamadiginiz film grain, keskinlestirme ve chromatic aberration efektleri mevcut. Oyunun TAA'si oldukca kotu ve bunun ustune EA hazretleri zorunlu film grain ekledigi icin oyununuz kumpirlik patates gibi duruyor olabilir. Bugun bunu cozecegiz.

Oncelikle modu buradan indirin. VirusTotal linkini de suraya biraktim, sonuc temiz. Normalde GDrive'da olan bir moddu ancak link patlamis.

Modu cikartin. Goruntudeki gibi 5 dosya olmali.

Bu dosyalarin hepsini NFS Heat .exe dosyanizin bulundugu yere atin. Sonucunda oyun ici klasorunuz boyle falan olmali.

Tebrikler. Oyununuz artik bir Switch oyunu gibi durmuyor.

Daha da temiz goruntu istiyorsaniz TAA kullanmayin ve SMAA enjekte edin.

Orijinal ayarlarla güzel görüntü aldığımı düşünüyorum açıkçası. Before after gibi bir şey ekleyebilir misiniz sizden rica etsem?

Son düzenleyen: Moderatör:
Smaa ne ve nasıl enjekte ediyoruz?
SMAA, uzamsal bir anti aliasing çözümü. Temporal çözümler önceki kareleri kullandığı için ghosting ve görüntüde genel blur gibi sorunlara yol açıyor. AA'yı çok iyi temizlediği ve birçok oyundaki grafik acemiliklerini gizlediği için çok tercih ediliyor. Görüntü yağlı boya gibi gözüküyor, istediğiniz keskinliği alamıyorsunuz. SMAA enjekte ederek daha keskin bir görüntü elde ederken kabul edilebilir bir AA performansı elde edebiliyorsunuz. Her zaman SMAA, AA'yı temizlemekte kabul edilebilir bir iş yapmıyor.

Benzer bir sorun Jedi Survivor'da da var, default hali bayağı blur'lu oyunun. Bahsettiğim şey de bildiğimiz motion blur değil ama. Resolution Scale kısılmış gibi oyunda ayarlar tamamen full olmasına rağmen. Bazı mod'lar çözüm sunuyor ama inanılmaz bir performance hit yemeden kurtulmayı başaramadım ben, EA sağ olsun.

Son düzenleme:
SMAA ne ve nasıl enjekte ediyoruz?
Subpixel Morphological Anti Aliasing. Bir kenar yumusatma turu. TAA'nin aksine temporal filtre icermedigi surece bulaniklik ve ghosting yapmiyor. Oyun icinde TAA'yi kapattiktan sonra, ReShade kurup, SMAA acmaniz yeterli. Tabii ugrastirici bir surec, ReShade'in ozel shader kurmasaniz bile FPS etkisi de olabiliyor. Internette tonlarca rehberi oldugu icin anlatmaya gerek duymuyorum. Herkes istemeyebilir ayrica bu oyunda.

O birazcik da Unreal'in cani sag olsun moment olmus. Cok derine inmeyeyim ancak o oyundaki ghosting ve smearing problemlerinin sebebi, kotu ayarlanmis TAA.

Zaman ayarli attim. Videoda birkac config ayarlamasi ile nasil cok daha temiz goruntu elde edeceginizi soyluyor. FPS'e etkisini de soyluyordu yanilmiyorsam, cok da degil. Modlardan iyidir belki de. NFS Heat'in aksine o oyun Frostbite kullanmadigi icin configlerle yapilabilecekler daha cok.
Orijinal ayarlarla güzel görüntü aldığımı düşünüyorum açıkçası. Before after gibi bir şey ekleyebilir misiniz sizden rica etsem?
Forumda farki gorebilmek zor olabilir ancak oyunda film grain o kadar kotu ki, o haliyle gormemek zor. Oyunda ayni yere gitmeye calistim (sansima yagmur basladi) ve dosyayi de .webP olarak export ettim. Goruntu kalitesine forum pek de etki etmemeli bu sayede. Tam halini acip bakarsiniz.

Gorulebilecegi uzere film grain ve over-sharpeningden kaynakli tirtiklanmalar gorulebiliyor. Chromatic aberration'dan dolayi tirtiklarda olusan renklendirme de belli oluyor.

ETS2 Ve ATS'de de aynı sorunlardan muzdaribim.Oyunun TAA'sı öyle berbat çalışıyor ki her şey ultrada olmasına rağmen o tırtıklanmalar acayip ayar ediyor ve oyun zevkini baltalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…