NieR: Automata oynanır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan brkyozell
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 309
Makaleler
1
İmzadan yola çıkarak etiketleme gereği duydum: @brkdnmz

Ben bu oyunu ilk oynamayı denediğimde saveler arasında büyük boşluklar vardı ancak sorun bu değildi. Asıl sorun oyunun renk paletinin inanılmaz doygunsuz ve gri olmasıydı. Evet, "Günümüzde her oyun çok rengarenk ve bu özgünlüğü baltalıyor!" diye konu açmışlığım da var ancak NieR'deki durum bunun tam tersiydi.

Oyun inanılmaz griydi. Vuruş hissiyatı da - gerçi karşımızdakiler robot olduğu için kan çıkamaz ama - beni tatmin etmemişti.
Bu görsel tasarım tercihine rağmen sizce bu oyun oynanır mı, neden?

Asıl sorun oyunun renk paletinin inanılmaz doygunsuz ve gri olmasıydı. Evet, "Günümüzde her oyun çok rengarenk ve bu özgünlüğü baltalıyor!" diye konu açmışlığım da var ancak NieR'deki durum bunun tam tersiydi.
Ilk oyunundan kalma bir gelenek. Hem mahvedilmis bir dunyada geciyor oyun, ortam da uygun yani renk filtresine.
Oyun inanılmaz griydi. Vuruş hissiyatı da - gerçi karşımızdakiler robot olduğu için kan çıkamaz ama - beni tatmin etmemişti.
FAR moduyla aslinda ona biraz ayar cekiliyordu diye biliyorum. ReShade islerini de kolaylastiriyordu bu FAR modu. Deneyebilirsiniz tekrar sans verirseniz oyuna.
Bu görsel tasarım tercihine rağmen sizce bu oyun oynanır mı, neden?
Ses dizayni, ilgi cekici hikayesi, rahatlatici savas mekanikleri, 2B ve 9S'in arasindaki cok harika diyaloglar ve baymayan oynanisi. Cok da anlatacak bir seyi yok aslinda, anlatilmaz yasanir tarzinda oyunlardan biri. MGR'yi yapan firma yapiyordu zaten, o oyunu sevdiyseniz sevmeme ihtimaliniz cok dusuk.

Ha bir de oyunda disi Android kalcasi var bolca. Bu da bir arti, sanirsam...?

Son düzenleme:
İmzadan yola çıkarak etiketleme gereği duydum: @brkdnmz

Oyunu oynamadım maalesef... :')

Oyun hakkında tek bildiğim, şu inceleme:

İncelemeyi okuduktan sonra hikâyesi ilgimi çekmişti. Oynayacak olsam sırf hikâyesi için bile oynayabilirim sanırım.
Benim bunun dışında yapacak yorumum yok. : (

Oyunu oynamadım maalesef... :')

Oyun hakkında tek bildiğim, şu inceleme:

İncelemeyi okuduktan sonra hikâyesi ilgimi çekmişti. Oynayacak olsam sırf hikâyesi için bile oynayabilirim sanırım.
Benim bunun dışında yapacak yorumum yok. : (
Spoiler olduğu için bakamayacağım maalesef, tamamdır hocam.

Ilk oyunundan kalma bir gelenek. Hem mahvedilmis bir dunyada geciyor oyun, ortam da uygun yani renk filtresine.
Doğru aslında.
FAR moduyla aslinda ona biraz ayar cekiliyordu diye biliyorum. ReShade islerini de kolaylastiriyordu bu FAR modu. Deneyebilirsiniz tekrar sans verirseniz oyuna.
İnceleyeceğim hocam.
Ses dizayni, rahatlatici savas mekanikleri, 2B ve 9B'nin arasindaki cok harika diyaloglar ve baymayan oynanisi. Cok da anlatacak bir seyi yok aslinda, anlatilmaz yasanir tarzinda oyunlardan biri. MGR'yi yapan firma yapiyordu zaten, o oyunu sevdiyseniz sevmeme ihtimaliniz cok dusuk.
Oyunun müzikleri gerçekten başarılı bu arada, bir ara 1-2 tanesine denk gelmiştim; güzeller.
Ha bir de oyunda disi Android kalcasi var bolca, bu da bir arti, sanirsam...?
Asyalılar böyle tasarlıyor genel olarak. Sweet Baby Inc'e tercih ederim.

Oynanır ancak tavsiyem gamepadin varsa gamepad ile oyna.
Oyunun varsayilan kamera acisindan dolayi bunu diyorsaniz, bu bilerek yapilmis bir karar. : )

Mouse input'u icin diyorsaniz da iyilestiren bir mod var. Oyun acikcasi hem gamepad ile, hem de klavye mouse ile guzel. Cok da secici degil.

Bu moda ek olarak alttaki modla da oynayinca daha guzel oluyor oyun.

Geri
Yukarı Alt