Nintendo Switch OLED için 3. parti joycon önerisi

Makaleler
1
Yer
The Lands Between
Merhaba arkadaşlar, Nintendo Switch OLED cihazına sahibim. Biliyorsunuz, bu aletin joyconlarındaki sticklerde drift problemi meşhurdur. Benim cihaz, henüz yeni alınmış ve sıfır olduğu için öyle bir problem yaşamadım ama bu joyconlarla ürünün ergonomisi bir tık kötü. Yani 1-2 saat oynayabiliyorum ama bazen, özellikle baş parmaklarımda hafif ağrı oluyor.

3. Parti, hem ergonomik olarak iyi; hem de drift problemine çözüm olacak hall effect veya TMR sensör teknolojisine sahip stick kullanan joyconlar arıyorum. QRD adlı markadan iki model buldum ve hoşuma gitti, tabii iki versiyon var ve arada indirimle de beraber 300TL fark var, özelliklerine baktığımda RGB renk çeşidi dışında bir fark göremedim. Bir de yurt dışından geliyor ve 27 euroyu geçiyor tabii yine de Türkiye'ye yollandığı söyleniyor. Kaldı ki Türkiye'de de birkaç kişi bununla alakalı video çekmiş.

Aslında Gulikit, Nintendo'nun orijinal joyconları için TMR veya hall effect sensörlü stickler üretiyor, olası bir problem yaşarsam içini açar değiştiririm, gamepadlerde olduğu gibi lehim yapmakla işim yok, malum bu konuda acı tecrübelerim var . Değişimi kolay ama problem olarak ergonomi de var. Bunu da hesaba katarsam, 3 parti joycon almak daha mantıklı geliyor.

Bu iki ürün dışında uygun fiyatlı 3.parti joycon öneriniz var mı? Yoksa bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz? Alan, kullanan varsa fikirlerini merak ediyorum. Teşekkürler.

Ürünler:
V3: https://qrdgame.com/products/qrd-stellar-t3-wireless-joy-pad-for-switch-switch-oled
V5: https://qrdgame.com/products/qrd-stellar-t5-wireless-joy-pad-for-switch-switch-oled

Son düzenleme:
Cihazın çipli mi? Ve kontrolcüleri genelde TV modunda oynamak için mi istiyorsun yoksa hem TV hem de el modu için mi?

Elde oynamak için, çipli değil.

Anladım. Ben çipli kullanıyorum ve PS5 kontrolcüsünü bağlıyorum ama genelde TV modunda oynuyorum ve el modunda çok rahatsız etmiyor kendi joy con'ları. Eğer baktığınız gibi büyük bir kontrolcü alırsanız yeni bir taşıma çantası da almanız gerekir aklınızda bulunsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Taşıma çantam yok zaten, taşıdığım zaman joyconları çıkarıp sırt çantamın içinde en zarar görmeyecek yere koyuyorum.

Bu haliyle de oynuyorum ama bazen baş parmaklarım bir süre sonra ağrıyor. Neyse şuanlık yeni bir joycon almak gibi bir fikrim yok.

Konuyu hortlatıyorum, yine bu aralar(QRD firmasının gümrük kısıtları yüzünden, Türkiye'ye gönderimi askıya almasıyla birlikte) 3. parti joycon arayışına girdim.

Türkiye'de satılanların iyi olmaması ve yurt dışında olanlar da gümrük kısıtı yüzünden alamayacağımdan ötürü yine arayışı bırakayım derken Aliexpress'te şans eseri LinYuvo markasına denk geldim, ilginç bir şekilde adamlar sadece Switch için joycon çıkarıyormuş ve tonla ürünleri var, Nitro Deck tarzı olanlar vardı, ancak tasarımları hoşuma gitmedi, Storm Wyrm'ın da bir iki ürünü vardı ancak günün sonunda iki ürün kaldı. Ürünlerden biri LinYuvo KS42 diğeri de LinYuvo KS52. KS52 ile ilgili hall effectli mi değil mi tam olarak belli değil ama büyük ihtimal hall effectli, birkaç yerde öyle olduğu yazıyor. KS42'de ise hall effect yok ama hem görsel açıdan daha iyi hem de ergonomisi daha iyi duruyor, konsolu da daha heybetli gösteriyor. Bunların yanı sıra KS52'nin dpad hariç, ABXY ve bumper tuşlarında da mikro swifch var mış, aslında bu model de ergonomik ve görsel olarak da çok iyi donanımsal olarak da KS42'den daha üstün. Biraz kararsız kaldım, aslında KS52'de hall effect olduğuna tam emin olsam kararı onda kılacağım.

Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu markaları kullandınız mı? Almaya değer mi? Sömestr'da ikisinden birini almayı düşünüyorum açıkçası, ikisi de gümrüğe takılmayacak fiyatlarda satılıyor ancak, yine de gümrükte bir problem olur mu bilmiyorum.

Ürünler:
KS42: https://a.aliexpress.com/_c37YkLrB
KS52: https://a.aliexpress.com/_c39aJrzL

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…