XBOX No Man's Sky ₺68,00!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Caner Uncu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 680
Fiyat çok güzel, bence al. Steam'de falan kat kat daha pahalı.
1 ay önce Steamden almıştım ilerde oynarım diye merak ediyorum bu oyunu. İndirimde 7 dolar gibi bir şeydi fiyatı tam hatırlamıyorum. Bilseydim burada indirim yapılıp bu fiyata düşeceğini almazdım. Hiç açmadım daha.

Elite dangerous'dan Star Citizen'e geçmeni tavsiye ederim hocam. Aradaki fark daha da açılıyor.

Elite Dangerous'dan Star Citizen'e geçmeni tavsiye ederim hocam. Aradaki fark daha da açılıyor.

Onu da biliyorum ama sistemim kaldırmıyor (şehir içi 20-25FPS), bir de çok fazla bug var (belki de FPS düşük olduğu için saçmalıyordur oyun). Sürekli alıyorum, sonra iade ediyorum, 1.0 sürümünün çıkması çok zor bir oyun ama umarım çıkar, yapmak istedikler oyun, tam hayalimdeki bir oyun.

Yeni bir laptop aldığım zaman iade etmemek üzere alacağım oyunu ama şu anlık ED'den devam.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam sana tavsiyem almak istiyorsan bence şimdiden al, dursun. Yoksa her geçen gün fiyatı artıyor bizim kura göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunda crossplay var mı? Microsoft Store'daki bazı oyunlar Steam'dekilerle beraber oynanamıyordu.

Var, ben arkadaşımla oynuyordum.

Caner abi Türkçe yama bulabilir miyiz? Oyunu inceledim, fazla application var.

İnternette halihazırda başka bir forumda bulunuyor olması lazım Türkçe yaması. No Man's Sky Türkçe yama yazarsanız bulursunuz.

Yani çok ilginç. Her ne kadar dediklerinizde hatalar olsa da asıl beğenmeme sebebim üslubunuz olmasına rağmen gidip de düz bilgi paylaşımı yaptığım kısımlara beğenmedim verebiliyorsunuz. Ya oyunu yeterince oynamadığınızdan ya da önyargınızdan dolayı (ki yorumunuzdan bunu çıkarıyorum) eleştiri demeye bin şahit bir yazı bırakmışsınız. Böyle eleştiri yapılmaz.

Öncelikle oyun sandbox, simülasyon değil. Hatta Minecraft'a daha çok benziyor denebilir. Renklerle ilgili kısımlar kişisel yorumlar. Benim hoşuma gidiyor. Lakin konulan şeyler oyun dolu gözüksün diye konulmuş değil. O kadar saatime rağmen hâlâ hiç görmediğim canlılar bu neymiş ve dediğim gezegenler oluyor. Hikaye konusunda evet bir hikayeli oyun oynayayım diye girerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız ama ne anlattığı gayet belli siz anlamamışsınız. Oyun "materyal topla üst kur"dan ibaret değil. Ki sandbox hani . Keşif hissi 3-4 gezegende "çöp" olmuyor. 10000 saatiniz olsun yine de hiç görmediğiniz gezegen çeşitleri yaratıklar ortamlar gemiler görebiliyorsunuz. Kendini tekrar etme kısmına katılırım ama bunun sebebi ne yapılacağının söylenmesi gereken bir oyun olmadığı için. Yoksa oyunda yapacak tonla şey var. Tüm gezegenlerdeki uzaylı topluluklarını bünyenize katıp onları geliştirebilirsiniz mesela. Ya da uzayda terk edilmiş gemileri keşfedebilirsiniz. Sadece tüm save boyunca korsan avlayabilirsiniz. Su altını keşfedebilirsiniz. Balık tutabilirsiniz. Birçok oyuncu varlığından haberdar bile değil sanırım. Kendi farmlarınız yapabilirsiniz. Bu ve bunun gibi çok şey var. Ama tabi ki evet bir süre sonra tekrar ediyor özellikle sandbox oyuncusu değilseniz sıkıcı da olabiliyor. Yine de oyunda irili ufaklı birçok yan etkinlik ve yapacak şey var. Aşçı olmaya kafasına takmış biriyle tanışmıştım mesela. Yahut oyundaki petleri alıkoymaya ant içmiş insanlar filan da var. Daha da uzatırım ama demek istediğimi anlamışsınızdır. Oyun sizi direkt olarak şu şu görevi yap demediği için içerik yok sanılıyor ama var. Ki işin Expedition kısımları var. Bir sürü insanın aynı anda aynı yerde başlayıp yaptığı etkinlikler. Vesaire vesaire. Bu paraya özellikle sandbox seviyorsanız kesinlikle denemeniz gerek diye düşünüyorum. Gidip de eleştiri nedir bilmeyen insanları dinlemeyip kendiniz deneyiniz. Yoksa mesela 30 saat oynayıp "Çöp oğlu çöp oyun şu Elite Dangerous. Bir kere pay to Win. Onu geçtim oyun sonuna ulaşmak ömür istiyor. Ölü oyun oynayan yok. Bomboş gezip duruyorsunuz. İçerik desen evreninden daha boş. No Man's Sky varken yüzüne bakmam en azından biri dolu gözüküyor." diye bir yorumla karşılaşabilirsiniz. Oysa Elite Dangerous her ne kadar aktif oyuncu sayısı az olsa da nereye ne zaman bakacağınızı biliyorsanız yine de filolara katılıp oyunun tadını bayağı bayağı çıkarabileceğiniz bir oyun. Ki bence o kadar eski olmasına rağmen hâlâ da en iyi uçuş similasyonlarından biri. No Man Sky hakkında daha da sorunuz varsa uzun uzun anlatırım. İyi oyunlar efendim.

Son düzenleme:
Oyunu 10-15 saat oynadim, bana sunu sunu yap demesine gerek yok, bu siralar souls like oyunlarla hasir nesirim o oyunlar da ayni, sana ne yapacagini soylemiyor, kendim kesfedip anlamaya calisiyorum, bu yuzden bu konuda bir sikayetim yok. Benim sikayetim oyunun bana bom bos gelmesi, bir amac edinemiyorum oyunda. Tek yapacagim sey, gezegen gezegen dolasip oralarda materyal toplayip, us kurmak, gemimi modullerini fullemek falan gibi geliyor. Baska gemiler falan goruyorum, kombat falan da var. Eee baska ne var? Ayrica yine diyorum grafiklerinden, renk temasindan dolayi uzaydayim hissiyati alamiyorum. Her yer civil civil, cocuklar icin yapilmis bir oyun gibi duruyor. Cop oglu cop dememin sebebi bu oyunun popularitesi, Starfield ciktiktan sonra artti, ya da algida secicilikten oturu bana oyle geliyor bilmiyorum ve bundan sonra bu oyundan iyice sogudum. Kendi kendime dedim yahu bu kadar abarttiklari ne var oyunda diye ancak her seferinde istedigimi alamadim ciktim. Ha bunca elestirime ragmen, oyuna gittim 600+ TL bastim Nintedo Switch'e aldim, elde oynamasi sarar, yolda giderken, oyle takilirim diye, cerez niyetine. Bana gore cerezlik bir oyun. Oylesine gir, materyal topla us kur, gezegen gezegen dolas, birilerine satas, gemilerini patlat falan. Benim gozumde bu kadar oyun.

Bu arada, Elite Dangerous'un P2W ile alakasi yok, onu da soyleyeyim. Oyunda satilan Arx para birimi tamamen SRV'ye, gemine veya suitine kozmetik bir seyler almana yariyor, paranin tek vasfi bu. Gemini yukseltmek icin, maden toplaman lazim, bir takim parcalar ve encoded material adi verilen parcalardan toplaman lazim. Ayrica daha iyi modul almak icin de CR toplaman gerekiyor. Bunu da para ile alamazsin, gorev yapman lazim. Kaldi ki gorev cesitliligi de bol bir oyun. Madencilik yap, SRV'ni al us bas, ya da in geminden direkt, yaya olarak bas. Al gemini, git halkali gezegenlerin halkalarina, suclu avla, devasa bir haritasi var, git dolas dunya benzeri gezegen falan ara, veya bazi gezegenlerde envai cesit bitkiler olur, onlari kesfet, elde ettigin datalari sat, Thargoid avla vs vs. ED'de gordugum iki eksi var, Venus, Mars veya Dunya tarzi, kalin atmosferli, bir iklimi olan falan gezegenlere inememek ve gemilerin ic mekanlarinin olmamasi, bunlar da mutlaka gelecektir.

Ha bu atmosferden falan bahsedince. NMS'de ay gibi, Merkur gibi gezegen veya uydular da yok. Her gezegen atmosferli, hani uzay oyunu yapiyorsan, uzayda ne var ne yok koyman gerekiyor, toplasan 15 tane farkli gezegen var. Ben uzay oyunu oynayacaksam, gercekcilik beklerim. Uzun lafin kisasi: NMS bana bunu sunamiyor. Oyunu da yeteri kadar oynadigimi dusunuyorum, bu kadar sure oynayip, bir seyler elde edemememin sorumlusu ben degilim.

Son olarak şunu da ekleyeyim: Bu oyun tam olarak simülasyon kafasında yapılmış gibi duruyor, sandbox oyunlara hiç benzemiyor. Sandbox türüne oyun oynayacaksam bunu değil, Space Engineers oynarım, sansbox konusunda daha üstü yok, yapabileceklerinin sınırı yok oyunda. Veya yine sandbox biraz da Survival bir şeyler oynasam Astronner oynarım. NMS, hayatta kalma uzay simi kafasında bir şey.

Son düzenleme:
Şimdi öncelikle benim tırnak arasında kullandıklarım zaten benim görüşüm değil. Bilmeyen birinin gözünde nasıl olurdunun yansıması. Oyunun p2w olmadığını biliyorum.

"Madencilik yap, SRV'ni al us bas, ya da in geminden direkt, yaya olarak bas. Al gemini, git halkali gezegenlerin halkalarina, suclu avla, devasa bir haritasi var, git dolas dunya benzeri gezegen falan ara, veya bazi gezegenlerde envai cesit bitkiler olur, onlari kesfet, elde ettigin datalari sat, Thargoid avla vs vs" bunların hepsi ya da benzerleri zaten var. Üs basma yok ama .

"NMS'de ay gibi, Merkur gibi gezegen veya uydular da yok". Uydular var zaten.

"Ben uzay oyunu oynayacaksam, gercekcilik beklerim" bence asıl problem de bu. Sizin tarzınıza uymadığı için sevmiyorsunuz. Ama bu oyunun kötü olduğu anlamına gelmiyor. space Engineers oynamadım yorumum yok. Astronner ise NMS'nin ilk versiyonları gibi.

NMS sandboxa benzemiyor diyorsunuz ama sandboxtan kastınız ne anlayamadım.

"Sandbox oyunu, genellikle önceden belirlenmiş bir hedef olmaksızın ve alternatif olarak oyuncunun kendisi için belirlediği bir hedefle, oyuncuya etkileşim için büyük ölçüde yaratıcılık sağlayan bir oyun öğesi içeren bir video oyun türüdür" diyor Wikipedia. Nms de buna gayet uyuyor.

Bir de 10-15 saat hiçbir şey. Ve amaç edinemiyorum kısmı da tuhaf bir yorum. Zaten direkt olarak bir amacı yok oyunun. Hani Minecraft gibi. İsterseniz ejderhayı kesip oyunu silebilirsiniz. Bunda da öyle. Oyunun sonunu görüp kapatıp silebilirsin. Ben şuan evrenin merkezine giderken mesela gittiğim her gezegene üs ve portal koyuyorum. Amacım bu. Bi mantığı var mı? Yok. Ama ben bunu yapmak istiyorum.

@Kaays yani kısaca demek istediğim oyunun sizin kişisel göz zevkinize uymuyor olması çöp olduğu anlamına gelmiyor.

Son düzenleme:
Birkaç gün önce 170 TL'ye aldım... vur Caner hoca sen de vur
İade istesem cevap gelir mi, ne zaman gelir, indirim biter mi bilmiyorum. Uğraşsam mı ondan da emin değilim.
Edit : 2 dakika gibi hızlı bir geri dönüş yaptılar ve iadeyi kabul ettiler. Param bile geldi, hiç beklemiyordum.
Açıklama kısmına şunu yazmam yeterli oldu ;
"Ürünü satın aldıktan kısa süre sonra indirime girdi, aradaki fiyat farkından yararlanmak için iade edip tekrar satın almak istiyorum."

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…