Nort Bayou F80 monitör kolu 32 inç monitör için kullanılabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kissofdeath
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 307
  • Etiketler Etiketler
    monitör

Kissofdeath

Deneyimli
Arkadaşlar North Bayou'dan monitör kolu bakıyorum. Aklıma takılan bir şey var. Mesela F80 modelinde 17-30 inç arası destekler diye yazmışlar. Fakat yorumlarda bu kolu alan kişilerden bazıları 32 inç monitörü de bu kola takmışlar. Peki madem takılabiliyordu, neden ürünün yanına 17-30 inç diye yazıyorlar? Ben 31.5 inç monitör alacağım ve monitör kolu olarak F80'i alsam sıkıntı yaşamam değil mi?

Alacağım monitör: ROG Swift OLED PG32UCDM | Gaming monitors|ROG - Republic of Gamers|ROG Türkiye

Almak istediğim monitör kolu: Ergoflex Nb Ergonomic Nb F80 17-30" Amortisörlü Monitör Kolu 2-9 Kg Monitör Standı Beyaz Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar North Bayou'dan monitör kolu bakıyorum. Aklıma takılan bir şey var. Mesela F80 modelinde 17-30 inç arası destekler diye yazmışlar. Fakat yorumlarda bu kolu alan kişilerden bazıları 32 inç monitörü de bu kola takmışlar. Peki madem takılabiliyordu, neden ürünün yanına 17-30 inç diye yazıyorlar? Ben 31.5 inç monitör alacağım ve monitör kolu olarak F80'i alsam sıkıntı yaşamam değil mi?

Alacağım monitör: ROG Swift OLED PG32UCDM | Gaming monitors|ROG - Republic of Gamers|ROG Türkiye

Almak istediğim monitör kolu: Ergoflex Nb Ergonomic Nb F80 17-30" Amortisörlü Monitör Kolu 2-9 Kg Monitör Standı Beyaz Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Kullanılabilir ve sorun yaratmaz hocam.

Alacağın monitörü taşır fakat adamlar boşuna 17-30 diye belirtmemişlerdir.
Kullanılabilir ve sorun yaratmaz hocam.
Hocalarım sanırım öğrendim neden max 30 diye yazdıklarını. Soru cevap kısmında 32 inçe uygun mu diye sormuş birisi. Satıcı da '' dik kullanmayacaksanız uygun '' demiş. Yani monitörü dik kullananları da düşünerek max 30 inç yazmışlar sanırım. Ben dik kullanmayacağım için sorun teşkil etmiyor. Tek sıkıntı var şu an o da ağırlık konusu. İkinize de rica etsem bir yardımcı olur musunuz. Bu kol 9 kg'ye kadar taşır yazıyor. Benim alacağım monitörün stantsız ağırlığı sitesinde 6 kg diyor. Normalde taşır gibi gözüküyor fakat şöyle bir durum var. Gaming'gen sitesinde monitörü alan bir kişi şu yorumu yazmış '' Bu monitörün tek sıkıntısı vesa için ek aparat gerektirmesi. Bu aparat dolayısıyla 32 inç monitörü taşıyabilen monitör kolum bu monitörü taşıyamadı ve kolu değiştirmek zorunda kaldım'' yazmış. Sanırım monitörün arkasındaki vesa aparatı biraz ağır. Bunu nasıl öğrenebilirim ? Ona göre çünkü f80 monitör kolunu sipariş geçecem. Yardımcı olursanız minnettar olurum.

Son düzenleme:
Hocalarım sanırım öğrendim neden Max 30 diye yazdıklarını. Soru cevap kısmında 32 inçe uygun mu diye sormuş birisi. Satıcı da " dik kullanmayacaksanız uygun " demiş. Yani monitörü dik kullananları da düşünerek Max 30 inç yazmışlar sanırım. Ben dik kullanmayacağım için sorun teşkil etmiyor. Tek sıkıntı var şu an o da ağırlık konusu. İkinize de rica etsem bir yardımcı olur musunuz? Bu kol 9 Kg'ye kadar taşır yazıyor. Benim alacağım monitörün stantsız ağırlığı sitesinde 6 kg diyor. Normalde taşır gibi gözüküyor fakat şöyle bir durum var. Gaming'gen sitesinde monitörü alan bir kişi şu yorumu yazmış " Bu monitörün tek sıkıntısı VESA için ek aparat gerektirmesi. Bu aparat dolayısıyla 32 inç monitörü taşıyabilen monitör kolum bu monitörü taşıyamadı ve kolu değiştirmek zorunda kaldım" yazmış. Sanırım monitörün arkasındaki VESA aparatı biraz ağır. Bunu nasıl öğrenebilirim? Ona göre çünkü F80 monitör kolunu sipariş geçeceğim. Yardımcı olursanız minnettar olurum.

VESA için nasıl ek aparat gerekiyor? 100x100 aparat içinden çıkıyor zaten, F80'den yana sorun olmaz.

VESA için nasıl ek aparat gerekiyor? 100x100 aparat içinden çıkıyor zaten, F80'den yana sorun olmaz.
Hocam şöyle söyleyim. Monitörün kutusunun içinden vesa için ek bir aparat çıkıyor. Monitörün kendi stantını takmadığımız zaman farklı bir kol takmak istersek eğer monitör kutusundan çıkan o aparatı önce monitöre takmak gerekiyormuşuz. Ardından da ayrı olarak aldığımız monitör kolunu o aparata takıyormuşuz. Yani monitör koluyla monitör arasında bir aparat var. Bu da kendi kutusundan ayrı olarak çıkıyor zaten monitörün. Tek sorun var o da bu aparat kaç kg onu bulamadım. Eğer 3-5 kilo falansa monitörün kendi ağırlıyla beraber 9 kiloyu aşıyor ve haliyle f80 monitör kolu bu monitörü taşımaz.

Hocam şöyle söyleyim. Monitörün kutusunun içinden VESA için ek bir aparat çıkıyor. Monitörün kendi stantını takmadığımız zaman farklı bir kol takmak istersek eğer monitör kutusundan çıkan o aparatı önce monitöre takmak gerekiyormuşuz. Ardından da ayrı olarak aldığımız monitör kolunu o aparata takıyormuşuz. Yani monitör koluyla monitör arasında bir aparat var. Bu da kendi kutusundan ayrı olarak çıkıyor zaten monitörün. Tek sorun var o da bu aparat kaç kg onu bulamadım. Eğer 3-5 kilo falansa monitörün kendi ağırlıyla beraber 9 kiloyu aşıyor ve haliyle F80 monitör kolu bu monitörü taşımaz.

Ben F80 ile AW2723DF kullanıyorum aşağı yukarı standsız aynı ağırlıktalar. Bir sorun yaşamadım hala.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt