Notepad++ hacklendi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Morthunel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 243
  • Etiketler Etiketler
    notepad++
Çin destekli APT grubu tedarik zinciri saldırısında buludu. Notepad++'ın WinGUP(Güncelleme Aracı) içindeki güvenlik açıklarından yararlanarak vurgun yaptılar. Asıl olarak ise saldırganlar tarafından ekarte edildi. APT grubu, WinGUP ile Notepad++ güncelleme altyapısı arasındaki ağ trafiğini hackleyerek ve kötü amaçlı bir güncellemeyi gönderip çalıştırmayı başardılar.

Zaten APT grupları sistemde durmayı sever. 2025 Haziran'dan beri ağ trafiğine sızmışlar. Şubat 2026 senesinde ise istediklerini yapıp gitmişler.

Hacker Grubu: APT31 / Violet Typhoon - Çin desktekli.

Üzücü. Eskiden severek kullandığım uygulama idi. Notepad++ kullanan arkadaşlara hem temiz sistem kurulumu hem de alternatif VS Code öneririm. VS Code, alışınca iyi bir IDE.
VS Code iyi aslında ama kişinin zevki de önemli. Mesela Atom filan kullananlar var. Ben Python, C# ve C++ için hep VS Code kullandım. Notepad++'da kullandım ama tatmin etmedi. Node.js'de güzeldir.

En sevdiğim uygulamalardan birisidir böyle olması çok üzücü oldu. Not tutarken güzel iş görüyordu...

Dipnot: APT38 grubu da böyle yapacak. Yaptıklarını takip ediyorum. 2025 senesinde mali açıdan güzel para kaldırdılar.

Dipnot: Apt38 grubu da böyle yapacak. Yaptıklarını takip ediyorum. 2025 senesinde Mali açıdan güzel para kaldırdılar.

Hocam sizce bilgisayara format atmaya gerek var mı yoksa Windows Defender yeterli olur mu?

Hocam sizce bilgisayara format atmaya gerek var mı yoksa Windows Defender yeterli olur mu?
Son kullanıcıya bir şey olduğunu sanmıyorum. APT grupları sessizce bilgi toplar sonra verileri çalıp giderler. Crackli uygulaman falan yoksa Defender yeterli. Size zarar vermek istese şimdiden yapardı bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…