Çin destekli APT grubu tedarik zinciri saldırısında buludu. Notepad++'ın WinGUP(Güncelleme Aracı) içindeki güvenlik açıklarından yararlanarak vurgun yaptılar. Asıl olarak ise saldırganlar tarafından ekarte edildi. APT grubu, WinGUP ile Notepad++ güncelleme altyapısı arasındaki ağ trafiğini hackleyerek ve kötü amaçlı bir güncellemeyi gönderip çalıştırmayı başardılar.
Zaten APT grupları sistemde durmayı sever. 2025 Haziran'dan beri ağ trafiğine sızmışlar. Şubat 2026 senesinde ise istediklerini yapıp gitmişler.
Hacker Grubu: APT31 / Violet Typhoon - Çin desktekli.
Üzücü. Eskiden severek kullandığım uygulama idi. Notepad++ kullanan arkadaşlara hem temiz sistem kurulumu hem de alternatif VS Code öneririm. VS Code, alışınca iyi bir IDE.
Üzücü. Eskiden severek kullandığım uygulama idi. Notepad++ kullanan arkadaşlara hem temiz sistem kurulumu hem de alternatif VS Code öneririm. VS Code, alışınca iyi bir IDE.
VS Code iyi aslında ama kişinin zevki de önemli. Mesela Atom filan kullananlar var. Ben Python, C# ve C++ için hep VS Code kullandım. Notepad++'da kullandım ama tatmin etmedi. Node.js'de güzeldir.
Son kullanıcıya bir şey olduğunu sanmıyorum. APT grupları sessizce bilgi toplar sonra verileri çalıp giderler. Crackli uygulaman falan yoksa Defender yeterli. Size zarar vermek istese şimdiden yapardı bile.