Zamanında 27K iken severek Nothing Phone (4a) satın almıştım. Fakat gün geçtikçe o kadar fazla sorun ve kararsızlık yaşamaya başladım ki gerçekten Android dünyasından artık beni bıktırdı (Xiaomi ve Samsung da kullandım.). Kullandığım modeller giriş seviyesi de değil ve konu performans da değil; o yüzden üst segment Android'lerin dertsizmiş gözüyle bakılmasını ayrı saçma buluyorum.
Ses kaydırıcısının güncelleme ile sözde hassaslaştığı söylenerek halen en kısık seste bile yüksek kalması, daha da yanlışlıkla sadece elinin değip sesin uçması için ayarlamışlar. Rahatsız etme modu açık olmasına ve alarm, ses gibi izinleri kapatmama rağmen alarm çalıyor, titreşim durduk yere sonsuz döngüye giriyor ve bazen birden hiç çalışmamaya başlıyor. Fotoğraf yüklemek için olan "Fotoğraflar ve videolar" adlı paket fotoğrafı yükleme butonuna bastığımda çoğunlukla çöküyor. Chrome ise sürekli 10 FPS gibi durduk yere ağırlaştığı oluyor.
Belki bazı sorunlar genel Android sorunu da olabilir; yine de durumun rahatsız edici olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Resmi destek gelirse en azından LineageOS kurarım diyorum, veya benzer modele çıkarsa kendim adapte ederim; onda ise "Play Integrity" derdi var. Root kısmında evet yasaklanmasına çok da bir şey diyemem ama sen neden düzgün deneyim bile sunmuyorken pazar kaos olmuşken bir de bu özgürlüğü elimizden alıyorsun? Her neyse, biraz içimi dökmek istedim. Sizin de görüşlerinizi merak ediyorum.