Bu kısmı nasıl yapabilirim?

1711267176989-png.28736

Dosya Ekleri

• 1711267176989.webp
    1711267176989.webp
    6,8 KB · Görüntüleme: 202
Eki Görüntüle 28388

Herkese merhaba, hayatınızı kolaylaştıracak harika bir uygulamadan bahsetmek istiyorum. Notion ile her şeyi organize edebilirsiniz! Evet, doğru duydunuz. Bir süre kullandım ve gerçekten yardımcı oldu. Ama sonra tam olarak ne yapabileceğimi bilmediğim için kullanmayı bıraktım. Yani aslında Notion'ın tüm potansiyelini kavramamıştım.

Elbette Notion'ın sıradan bir not alma uygulaması olmadığını biliyordum. Tabii ki, temelde bir not alma uygulaması. Ancak Notion aynı zamanda güçlü bir organizasyon aracıdır.

Bu yazıda Notion ile neler yapabileceğinizi anlatacağım.

Notion Nedir?​

Notion sadece not almak için değil, aynı zamanda belge oluşturmak için de kullanılabilir. Google Docs veya Word gibi çalışabilirsiniz. Ayrıca sayfaları birbirine bağlayabilir ve işinizi kolaylaştırmak için sayfaların içinde sayfa oluşturabilirsiniz.

Notion ile kendi Wiki sayfanızı bile oluşturabilirsiniz. Böylece ihtiyacınız olduğunda kolayca erişebileceğiniz kişisel bir bilgi bankasına sahip olursunuz.

Projelerinizi yönetmek için de Notion'ı kullanabilirsiniz. İçerisindeki araçlarla projelerinizi kolayca takip edebilirsiniz. Hatta yeni Notion Takvimi ile zaman yönetimini daha da etkin hale getirebilirsiniz.

Notion Nasıl Çalışır?​

Notion özünde bir not alma uygulaması olsa da gücünü bloklardan ve veritabanlarından alır. Blokları metin, resim, takvim ve kanban panoları gibi farklı içerik türleri ekleyebileceğiniz yapı taşlarıdır. Bu blokları istediğiniz yere sürükleyip bırakarak sayfanızı düzenleyebilirsiniz.

Veritabanları, Notion'ın bir diğer önemli özelliğidir. Bilgilerinizi organize etmek, filtrelemek ve ilişkilendirmek için harika bir araçtır. Örneğin, film arşiviniz için bir veritabanı oluşturabilir ve yönetmen, oyuncu, tür ve diğer bilgilere göre filtreleyebilirsiniz.

Notion Kullanmaya Nasıl Başlarım?​

Öncelikle Notion'da yeni bir sayfa açın. Ardından bir veritabanı ekleyin. Veritabanını istediğiniz gibi özelleştirebilir ve sütun başlıkları ekleyebilirsiniz. Notion'ın sayfaların içinde sayfa oluşturma yeteneği sayesinde istediğiniz kadar derinleşebilirsiniz. Veritabanına eklediğiniz her satır bile aslında yeni bir sayfaya dönüşebilir. Bu, Notion'ı güçlü bir not alma uygulaması yapar.

Notion ile ilgili yüzlerce şablon bulabilirsiniz. Bu şablonları kullanabilir veya kendinizinkini oluşturmak için ilham alabilirsiniz. Notion'ın kullanımları hayal gücünüze bağlı olarak sınırsız!

Benim Notion Sayfam​

Notion sayfamı oldukça basit tuttum. İkinci beyin olayına çok girmedim. Benim için uygun değil. Ben adam gibi notlarımı alıp çıkmak istiyorum :D
Bundan dolayı çok karmaşık olmayan ama yine de işlevsel olan bir sayfa inşa ettim. Yukarıdaki videoyu kullanabilirsiniz.
Eki Görüntüle 28389
Eki Görüntüle 28390Eki Görüntüle 28392

Kendi blog yazımdan AI ile türetilmiştir.

Notion ile ilgili Barış Özcan iki videosu var kanalda birisi yeni yüklenen diğeri notion aı olması lazım nasıl kullanılacağını anlatıyor izlemenizi öneririm güzel uygulama fakat aı paketi biraz tuzlu.

Notion ile ilgili Barış Özcan iki videosu var kanalda birisi yeni yüklenen diğeri notion aı olması lazım nasıl kullanılacağını anlatıyor izlemenizi öneririm güzel uygulama fakat aı paketi biraz tuzlu.
Evet biliyorum. O videoyu izledim. AI ile ilgili olanı izlemeye gerek duymuyorum çünkü o kadar dolarım yok :D

@Gemini uygulamada not tutma sınırı gibi bir şey var mı? Veya herhangi bir sınır?
Hayır yok. Ücretsiz plan sınırsız.
Sadece Notion AI kullanımı ve takım çalışması özellikleri sınırlı.