emre259

Uzman
Arkadaşlar, Novato isimli akıllı röleyi almak istedim fakat kurulumunda bir türlü emin olamıyorum. Bir fotoğraf şeması koymuşlar ama ben hiçbir şey anlamadım. Anlayan arkadaşlar biraz daha detaylı anlatabilir mi? Özellikle anahtar kabloları kafamı karıştırdı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241217_223841_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20241217_223841_Hepsiburada.webp
    44,1 KB · Görüntüleme: 156
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırsam nötr denen kabloyu bağlantı için çekmem lazım. Hemen yanda priz var. Orada faz ve nötr tespit edip nötr soketine bir kablo daha taksam anahtar kısmına delik açıp çeksem olur mu sistem tamamlanır mı? Buradan nötr çektiğim için anahtarı kullandığımda prizde sorun çıkar mı?

Delik açmana gerek yok buattan kablo çeksen veya yukarıda kabloya ek atsan bile olur. Sokete takarsan da fark etmez kablo aynı yere gidiyor.

Buradan nötr çektiğim için anahtarı kullandığımda prizde sorun çıkar mı?

Şimdi yanlış anlamadım umarım :D anahtara notr çekilmeyecek anahtarın 1 girişine faz, diğer girişine kablo ile S1 soketine takılacak.
Geri kalan L1'den lambaya lambanında diğer çıkışı nötr. Nötr'ü sadece akıllı röle ve lambada kullanacağız.

Delik açmana gerek yok buattan kablo çeksen veya yukarıda kabloya ek atsan bile olur. Sokete takarsan da fark etmez kablo aynı yere gidiyor.

Şimdi yanlış anlamadım umarım :D anahtara notr çekilmeyecek anahtarın 1 girişine faz, diğer girişine kablo ile S1 soketine takılacak.
Geri kalan L1'den lambaya lambanında diğer çıkışı nötr. Nötr'ü sadece akıllı röle ve lambada kullanacağız.
Hocam özetleyeyim kendimi, ben baya araştırdım rölenin siparişinide verdim. Umarım evi patlatmayız, anlatıyorum, anahtarda iki kablo var birisi faz birisi devreyi tamamlayan ışık kablosu. Bu anahtarın hemen yanındada priz var. Ben burdan nötr çekicem anahtara. Röle için gerekli ya. Nötrü çekip röleye takıyorum. Sonra yuvadaki faz kablosunu röleye ve anahtara bağlıyorum. Devamında s1 ile röleye bağlıyorum. Elimde boş bir tane kablo kaldı oda devreyi tamamlayan ışık kablosu, onuda L1e taktımmı sistem tamam gibi gözüküyor.