Çözüldü NPU Compute Accelerator Device Nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 337
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 637
  • Etiketler Etiketler
    npu
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

337

Becerikli
Buradaki ISO dosyasını indirerek Windows 11 24H2 kurdum. Ne ilginçse hiç görmediğim bir şeyi Görev Yöneticisinde gördüm. NPU 0 diye sekme vardı girdim NPU Compute Accelerator Device yazıyordu. %0 kullanım var şu an kullanmıyor ama neye yarar nasıl bir özellik ve daha önce var mıydı yoksa Windows 11 24H2 ile gelen bir özellik mi bilmediğim için konusunu açmak istedim. İlla Windows 11 24H2'e geçip benim gibi gözüne çarpıp araştırma yapınca bu konuda gözükür diye konusunu açıyorum.

Çözüm
Neural Processing Unit'in kısaltması. İşlemci içerisindeki yapay zeka birimi oluyor bu. Kameraya arka plan koyma, kameraya bakarken gözlerini çevirsen bile kameraya bakıyormuş gibi yapma, Audacity ile sesi müzikten ayırma, GIMP ile Stable Diffusion kullanarak görüntü oluşturma vb. işlemler bu yapay zeka birimine yükleniyor.

Neural Processing Unit'in kısaltması. İşlemci içerisindeki yapay zeka birimi oluyor bu. Kameraya arka plan koyma, kameraya bakarken gözlerini çevirsen bile kameraya bakıyormuş gibi yapma, Audacity ile sesi müzikten ayırma, GIMP ile Stable Diffusion kullanarak görüntü oluşturma vb. işlemler bu yapay zeka birimine yükleniyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Yeni geldi. Daha önceden yoktu. Windows 11 24H2'de bulunan Super Resolution, recall gibi özellikleri kullanmanıza yarıyor.
Fark ettim, konusunu açayım, kimse açmamış dedim Teşekkürler.

Vay be güzel özelliklermiş. İşlemcim desteklediği için demek bende de gözüktü Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…