"ntkrnlmp.exe" mavi ekran hatası

Dambildor

Uzman
  • Anakart: b450 tomahawk max
  • İşlemci: 5800x3d
  • Ekran Kartı: 3070ti FTW3
  • İşletim Sistemi: windows 10 pro

Normalde ram oc ile uğraşıyordum ve sistem neredeyse 7-8 aydır stabildi fakat son 1 aydır rastgele mavi ekran almaya başladım. Ram ayarlarını daha da düşürsem de sorun çözülmedi ssd sağlık testinde de sorun yok neden acaba anlayanlar bakabilir mi? Ram ayarlarım aşağıda normalde 3800 14-15-15-15 stabilken şimdi bu şekilde bile mavi ekran yiyorum ramden kaynaklı değil herhalde. İşlemcimde de sadece all core curve optimizer -30 var. Yakın vakitte bir sitede çözüm olarak gördüğüm için gpu driverlarını silip yeniden temiz şekilde yükledim ve chipset driver güncelledim onun dışında windows ve nvidia updatelerim güncel. Aşağıdaki ram testini bugün mavi ekranı yedikten sonra yaptım hata gözükmüyor duruma göre format atacağım sanırım yazılımsal

Dosya Ekleri

• ssd test.webp
    54 KB · Görüntüleme: 89
  • 7 ağutos ram oc.webp
    63,6 KB · Görüntüleme: 78

Aynı hatayı bende alıyorum, anakartımız aynı. Ramleri ve SSD'yi bende test ettim. İkisinde de herhangi bir sıkıntı yok. Belki de bu anakartın böyle bir kronik sıkıntısı olabilir. @Recep Baltaş bu duruma ne diyorsunuz acaba?

Temiz kurulum denediniz mi? Anakart bende 4 yıldır var ve ilk defa bu şekilde oluyor. İşlemciden de şüpheleniyorum ama rahat bir sekilde all Core - 30 yemesi gerek 3D'lerin çünkü silikonlari iyi oluyor. Mavi ekrandan cok anlamasam da sizinkinde direkt MEMORY_MANAGEMENT yazıyor. RAM'leri az kurcalayin bence. Testmem5 programı ile ABSOLUTE Config'i deneyin bir de. En etkili RAM hata bulma programı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bu hatayı 3-4 kez aldım. Bazen bu hata ortaya çıkıyor ya da MEMORY_MANAGEMENT hatası çıkıyor.

Ben de bu hatayı 3-4 kez aldım. Bazen bu hata ortaya çıkıyor ya da MEMORY_MANAGEMENT hatası çıkıyor.
Simdi OCCT falan deniyorum; mavi ekran falan yok ama bazen rastgele oyun menüsünde ya da Windows'ta bile verdigi oluyor. Format atinca muhtemelen çözülecek ama daha da hata verirse RAM ve işlemcinin OC-UV ayarlarını kurcalayacagim hocam ben. Bir de bendeki BIOS'un bir ust sürümü gelmiş onu da yüklerim, duruma bakacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…