Nutella'nın tadı mı değişti?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mr.esat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 476

mr.esat

Üstün
Haftalardır kavanoz Nutella alıp kaşıklaya kaşıklaya yemenin planını yapıyordum, hatta video biriktirdim izlemek için bunu yaparken.

Migros'tan 400 gram paketini aldım. Tadına baktım, dehşet derecede lezzetsiz geldi. Küçükken yediğimde resmen büyüleniyordum, doyamazdım asla. Hep de alamazdık, pahalıydı. Şimdi nostalji yapayım dedim hüsrana uğradım. Biraz midem yanar gibi hissettim hâtta.

Acaba Türkiye'de satılan versiyonu mu kalitesiz yoksa dünya genelinde tadında bir değişme mi var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen öyle. Her şeyin tadı berbat oldu. Yediğim hiçbir şeyden keyif alamıyorum. Resmen kimyasal tüketiyoruz. Eskiden yaptığım yemekler enfes olurdu. Şimdi yemeğin lezzetini güzelleştirmek için ekstra binbir çeşit işlem yapmam gerekiyor.

3 ihtimal var:

1. ihtimal: Çocukken sevdiğimiz çoğu şey çocukken güzeldi. Hatta bir söz vardır: ''Eskiler mi güzeldi, eskiden mi güzeldik?'' diye.
  2. ihtimal: Fiyat düşürmek için malzeme kalitesi düşmüş olabilir, çok olası.
  3. ihtimal: Anlattığınız kadarıyla sadece basit bir Sarelle’ye ne kadar heveslenmişsiniz. Bazı şeylere çok fazla heves edince, ona ulaşınca o heves ve tad kalmaz. Sallıyorum, iPhone almaya çok heves edersin, aldığının 2. günü sıradan gelir.

Bence sebebi 2. ihtimal. Onun için fındık oranı yüksek Sarelle’leri öneririm. Bu arada es geçmemek için söyleyeyim; 2012’deki fındık oranı %13’müş, şu anda da %13. Yani muhtemelen 1. ihtimal de olası gibi duruyor. Benim tükettiğim Sarelle’lerin linkini bırakacağım birazdan aşağıya. Bu arada araştırdıkça yazıma ekliyorum: Almanya’da da fındık oranı %13. Aradaki fark şeker kalitesiyle alakalı olabileceği de söyleniyor ama tarifte çok büyük bir fark yok, öğrendiğim kadarıyla.

Son düzenleme:
Eski Nutella tadini almaniz imkansiz cunku tadi asiri sekilde degismis durumda. Tadibu ya da Zuber deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…