NVIDIA 616.56 sürücüsü ile "nvlddmkm" problemi

KadirGultekin

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, dün NVIDIA App uygulamasından sürücülerimin güncelliğini kontrol etmek için girdiğimde başlıkta da belirttiğim gibi 616.56 sürücüsünün geldiğini gördüm ve temiz bir kurulum yaptırdım. Sürücü güncellemesi sonrasında oyunlara girdiğimde 5 dakika içerisinde sistemim kilitleniyor ve zorla yeniden başlatıyor kendisini. Event Viewer'e baktığımda ise nvlddmkm ID 153 olduğunu görüyorum. Daha önce de bu problemle karşılaşmıştım ve temiz kurulum ve önerilen bir driveri kurduğumda sorunum çözülmüştü. RTX 3060 Ti grafik kartı için kararlı driver sürümü hangisi acaba? Ya da farklı çözüm yolları var mı? HWID raporunu ekliyorum incelemek isteyen olursa onu da inceleyebilir. Bir önceki sürümüm ne kuruluydu onu hatırlamıyorum o sebeple konu açmak zorunda kaldım. Yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkür ederim.

test.HTM (Dosyayı buraya ekleyemedim. İzin vermedi)

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında bu sorun direkt sürücünün çöküp zaman aşımına uğramasından kaynaklanıyor olabilir. DDU ile güvenli Mod'da mevcut sürücüyü silip interneti kes, ardından 556.12 veya 560.94 WHQL sürümünü NVIDIA App olmadan düz kurarsan düzelir. Ekstra OC/Undervolt varsa sıfırlamayı da unutma.

Hemen deneyeceğim. Ekstra olarak OC vb. yapmadım kartın tüm ayarları aldığım günden beri fabrika ayarlarında

Sürekli aynı şeyi çok yazmak istemem ama GeForce 256 SDR ve DDR kullanmış birisiyim ve hep en son sürümü kullandım. Hiç de problem yaşamadım. @KadirGultekin gibi arkadaşların sorun yaşadığını görünce şaşırıyorum.

Şuan da 560.94 WHQL sürücüsünü test ediyorum oyunlarda sorun yaşamadım şu anlık. Daha önce kullandığım sürücüde 500 serisi sürücülerden biri olması lazımdı. 600'e geçince bu sorunla karşılaşıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…