Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Chrome üzerinde kayıt almayı önleyecek dijital yayın servisi açık ise (Netflix, Prime Video, Disney+ benzeri) kayıt açılmıyor.
NVIDIA üzerinden ayarlarınız doğru şekilde aktif ise açabilirsiniz.
Chrome üzerinde kayıt almayı önleyecek dijital yayın servisi açık ise (Netflix, Prime Video, Disney+ benzeri) kayıt açılmıyor.
Bahsettiklerini kullanmıyorum, sadece Spotify ve YouTube açık. Bunlar da engel mi?
Celik2TR
Uzman
- Makaleler
- 3
Bazı tarayıcılar DRM korumasını kullanmaktadır.
Tarayıcı ayarlarınızdan DRM korumasını devre dışı bırakmanız gerekiyor.
Bakınız Firefox Netflix vb sitelere giriş yaptığınızda sadece o sekmede DRM korumasını açmaktadır.
Kayıt alır iken sadece o sekmedeki görüntüyü siyah göstermektedir.
Ek bir bilgi: Bazı tarayıcılar DRM korumasını bütün sistemde uygular iken bazı tarayıcılar sadece o sekmede uygulayabilmektedir.Chrome üzerinde kayıt almayı önleyecek dijital yayın servisi açık ise (Netflix, Prime Video, Disney+ benzeri) kayıt açılmıyor.
Bakınız Firefox Netflix vb sitelere giriş yaptığınızda sadece o sekmede DRM korumasını açmaktadır.
Spotify da kayıt aldığını fark edince bazı durumlarda hem kendini durdurur, hem de kayıt programını. Spotify'ı kapatıp deneyin.
Spotify engel oluyormuş, hallettim.
Bazı tarayıcılar DRM korumasını kullanmaktadır.
Ek bir bilgi: Bazı tarayıcılar DRM korumasını bütün sistemde uygular iken bazı tarayıcılar sadece o sekmede uygulayabilmektedir.
DRM koruması dediğin nedir? Ayarlarda herhangi bir şey bulamadım.
Celik2TR
Uzman
- Makaleler
- 3
Dijital Hak Yönetimi'nin (DRM) korumasının amacı, içerik sahibini korumak ve dijital içeriğin yetkisiz olarak paylaşılmasını ses görüntü vb kayıt alınmasını vb gibi istekleri engelleyen sistemdir.Spotify engel oluyormuş, hallettim.
DRM koruması dediğin nedir? Ayarlarda herhangi bir şey bulamadım.
Eki Görüntüle 106612
Diğer adıyla Google Widevine olarak bilinmektedir.
Netflix Spotify gibi uygulamalar kendi içeriklerinin korsan sitelere düşmemesi için bu koruma yöntemini kullanmaktadır.
Chrome da bu ayar varsayılan açık olarak gelmekte kapatamıyorsunuz diye biliyorum.
Firefox da şuradaki adımları takip ederek bu korumayı kapatıp/açabiliyoruz.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Uygun fiyatlı markaların monitörleri alınır mı?
- EmirEffect
-
-