App sorunsuz çalışıyor ben gayet memnunum. DLSS 4.5 sadece 2K ve 4K için fayda sağlıyor oda DLSS performans ve Ultra performans için.
1080p için hiçbir artısı yok zararı var. Görüntü kalitesi daha kötü daha çok keskinleştirme var ve FPS de düşüş yaşatıyor. 1080p de DLSS açan bir kişi Preset K seçip oynaması hem FPS hem de görüntü kalitesi için en iyisi. Nebi AKG'ün ün videosuna da bakabilirsiniz.
Zaten denerseniz gözle de görülüyor preset M ve L 1080p de çok kötü. FPS kaybı da cabası.
NVIDIA slimmer da kullandım fark yok FPS de App in olması olmaması arkada telemetri vs hiçbir fark yok FPS'ye. İsterseniz silip kullanmayabilirsiniz DLSS swapper uygulaması yükleyip oradan da DLSS ayarlarlanabiliyor.
Eğer KB5074109 Windows 11 güncellemesi yüklü ise siyah ekran sorunu var NVIDIA'nın haberi var mış durumdan Microsoft'a bildirmiş muhtemelen salı günü patch gelebilir.
NVIDIA'nin 4 gun once yayinladigi guncel DLSS Programming Guide'a bakabilirsiniz. Burada nesilden nesile frame costunu NVIDIA belirtmis.
Turing'de 2. nesil, Ampere GPU'larda 3. nesil Tensor cekirdekleri var, ustune FP8 hizlandirma muhabbetlerine hic girmiyorum. Muhtemelen bu yuzden daha agir olan 2. nesil Transformer modelin ustesinden gelememisler ve cakilmislar haliyle.
Ustune videodaki testler ''daha hafif'' olan M modeliyle yapilmis. 4.5 ile...
4.5 sadece 2K ve 4K da işe yarıyor 1080p de görüntü de kötü FPS de düşüyor tamamen gereksiz 1080 de direk preset k DLSS 4 mükemmel hala. Deneyip gözlerimle gördüm.
4K da falan güzel FPS artışı var. Tabii bu da herkesin ulaşabildiği bir mertebe değil. 4K kullanmak.