Unqownn

Uzman
Merhaba,

NVIDIA Broadcast kullanırken mikrofon sesimde ciddi bozulmalar yaşıyorum. sesim çok boğuk, robotik ya da derinden geliyormuş gibi oluyor. Bu durum sohbetlerde ciddi sorun yaratıyor.

Kullandığım ekipman:
  • Mikrofon: Razer BlackShark V2 X Mic.
  • İşletim sistemi: Windows 11.
  • Broadcast versiyonu: [2.0.1]

Denediklerim:
  • Broadcast'ı kaldırıp yeniden kurdum.
  • Gürültü engelleme ve ses efektlerini açıp kapattım.
  • Mikrofon ayarlarını Windows üzerinden kontrol ettim.

Yine de sorun çözülmedi. Benzer bir durum yaşayan var mı? Varsa nasıl çözdünüz? Yardımcı olabilecek her türlü öneriye açığım.
Şimdiden teşekkürler!

Merhaba,

NVIDIA Broadcast kullanırken mikrofon sesimde ciddi bozulmalar yaşıyorum. sesim çok boğuk, robotik ya da derinden geliyormuş gibi oluyor. Bu durum sohbetlerde ciddi sorun yaratıyor.

Kullandığım ekipman:
  • Mikrofon: Razer BlackShark V2 X Mic.
  • İşletim sistemi: Windows 11.
  • Broadcast versiyonu: [2.0.1]

Denediklerim:
  • Broadcast'ı kaldırıp yeniden kurdum.
  • Gürültü engelleme ve ses efektlerini açıp kapattım.
  • Mikrofon ayarlarını Windows üzerinden kontrol ettim.

Yine de sorun çözülmedi. Benzer bir durum yaşayan var mı? Varsa nasıl çözdünüz? Yardımcı olabilecek her türlü öneriye açığım.
Şimdiden teşekkürler!
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Mikrofon Ayarlarını Kontrol Edin:
- Windows Ayarları > Ses > Giriş sekmesine gidin.
- Mikrofonunuzu seçin ve "Özellikler"e tıklayın.
- "Gelişmiş" sekmesine gidin ve "Varsayılan Format" bölümündeki ayarı değiştirin. Örneğin, 24 bit, 48000 Hz (DVD Kalitesi) seçeneğini deneyin.

2. NVIDIA Broadcast Ayarlarını Gözden Geçirin:
- NVIDIA Broadcast uygulamasını açın.
- Ses kaynakları bölümünü kontrol edin. Mikrofon kaynağınızın doğru seçili olduğundan emin olun.
- Gürültü engellemeyi devre dışı bırakmayı deneyin ve ardından mikrofonun sesini kontrol edin.

3. Mikrofon Düşük Ses Seviyesini Kontrol Edin:
- Mikrofon ayarlarında "Ses Düzeyi" sekmesine gidin ve mikrofonun ses seviyesinin yüksek olduğundan emin olun.
- Ses seviyesi %100 veya %90 gibi yüksek bir seviyeye ayarlayın.

4. Giriş ve Çıkış Aygıtlarını Kontrol Edin:
- Kullandığınız ses sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Windows güncellemeleri veya Razer'ın web sitesinden en son sürücüleri indirip kurun.

5. Diğer Uygulamaların Ses Ayarlarını Kontrol Edin:
- Diğer ses uygulamalarının ayarlarını kontrol edin (örneğin, Discord, Zoom vb.). Bu uygulamaların mikrofon ayarları da ses kalitesini etkileyebilir.

6. Başka Bir USB Portu Deneyin:
- Mikrofonunuzu farklı bir USB portuna takmayı deneyin. Bazen sorun port veya bağlantıdan kaynaklanıyor olabilir.

7. Temizleme ve Bakım:
- Mikrofonunuzu dikkatlice temizleyin. Toz veya kiri temizlemek ses kalitesini artırabilir.

8. NVIDIA Broadcast Sürümünü Güncelleyin:
- NVIDIA Broadcast'ın en son sürümünü kontrol edin. Eğer güncelleme varsa, yükleyin ve yeniden başlatın.

Bu adımları takip ettikten sonra hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla teknik bilgi veya yardımcı olabilecek ek detaylar için lütfen belirtin.