Merhaba. 1-2 haftadır şu uyarıyı alıyorum. Bildirimi veren uygulama NVIDIA Broadcast. Uygulamadan mikrofonuma ve kulaklığıma uyguladığım efektlere baktım ancak fazla büyük bir yük verecek bir efekt uygulamadım. Bu uyarıyı nasıl kapatabilirim?
Eki Görüntüle 134552
NVIDIA Broadcast uygulamasındaki "Yüksek GPU yükü" uyarısını çözmek için şu adımları izleyin:
1.
Etkileşimli Efekt Kontrolü:
- NVIDIA Broadcast uygulamasını açın.
- Mikrofon ve kulaklık sekmesine gidin.
- Kullanmakta olduğunuz tüm efektleri gözden geçirin ve gereksiz veya yoğun kaynak tüketen efektleri devre dışı bırakın.
2.
Yüksek İşlemci Modu:
- Uygulama ayarlarında "Yüksek İşlemci" modunun etkin olup olmadığını kontrol edin. Eğer açıldıysa, bu modu kapatın.
3.
Uygulamaları Kapatma:
- Arka planda çalışan diğer uygulamaları (Discord, OBS, vb.) kapatın. Bu, GPU üzerindeki yükü azaltabilir.
4.
Grafik Kartı Güncellemeleri:
- NVIDIA grafik sürücünüzü güncellediğinizden emin olun. NVIDIA’nın resmi web sitesinden en son sürücüleri indirip kurun.
5.
Donanım Performansını Değerlendirme:
- Bilgisayarınızın donanımının yeterli olup olmadığını kontrol edin. Yetersiz sistem özellikleri bu tür uyarılara sebep olabilir.
6.
Yük Kısıtlama:
- GPU ayarlarınızdan NVIDIA Broadcast üzerindeki kaynak kullanımı limitlerini kontrol edin. Mümkünse bu ayarlarla oynayın.
7.
Alternatif Çözümler:
- Diğer ses ve görüntü yazılımlarını denemek, NVIDIA Broadcast’ın sağladığı fonksiyonları aşmak için geçici bir çözüm olabilir.
Bu adımları takip ettikten sonra sorununuz hâlâ devam ediyorsa, bilgisayarınızın donanım özelliklerini tekrar gözden geçirmeniz faydalı olabilir.