NVIDIA, Oyunlarda Sinematik Gerçekçilik Sunan DLSS 5'i Duyurdu

Bu DLSS teknolojisine tamamen karşıyım, gericiysek gericiyiz.
5'ten önceki DLSS oyun motorunun ürettiği görsele bağlı kalarak sadece keskinleştiriyor ve ben seviyorum. Ancak 5 kafasına göre yeniden çiziyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birisi Reddit'te DLSS 5'in görüntüsünü, oyunun orijinal tone mapping'ine sadık kalacak şekilde yeniden düzenlemiş ve sonuç mükemmel olmuş.

Orijinal​

DLSS 5​

DLSS 5 + Orijinal Tone mapping​

DLSS 5 yüzünden artık her oyun aynı olacak yüz modelleri önemsenmeyecek bir oyundaki karaktere bakınca lan bu hangi oyundandı diyeceksiniz. Elden Ring gibi kaplama kalitesi kötü olsa da sanatsal anlamda zirve oyunlar göremeyeceksiniz. Umarım en yakın zamanda NVIDIA kararından döner.

Bence bu özelliği 5000 serisi kartların çoğu kullanamaz. Çünkü grafikler çok gerçekçi duruyor.

NVIDIA muhtemelen bu "neural rendering" safsatasını RTX 5050'ye kadar getiriyoruz ama RTX 4090/80/70/60'ın Tensor çekirdekleri yetersiz diyip RTX 40 serisine getirmeyecek, izleyin görün saçmalığı.

Bu saçmalığı 1 sene önce Neural Faces adı altında tanıtmışlardı o zaman da tepki çekmişti. Şimdi bunu DLSS adı altında millete yedirmeye çalışıyorlar halbuki bunun supersampling ile uzaktan yakından alakası yok. Milleti kandıracaklarına bunu Neural Faces olarak ayrı bir ayardan açıp kapayabileceğimiz gibi yapsalar bu kadar tepki çekmezdi. Bu tekinsiz vadi suratları görmemek ile performans kaybı arasında seçim yapmak zorunda kalacağız.

Son düzenleme:
Rezil, doğrudan kullanmak zorunda bırakılmasanız bile bütün sektör buna yöneleceği için dolaylı yoldan zorunda olacaksınız. Nasıl DLSS çıktığından beri yapımcılar oyununu optimize etmeyi bıraktıysa aynı senaryo olacak. Evet şu an DLSS açmak zorunda değilsiniz ama bütün yapımcılar oyununu artık optimize etmeyi bıraktığı için aslında zorundasınız. Artık modellemelere uğraşılmayacak, herkes bu teknolojiye yaslanacak ve dolaylı yoldan zorunda kalacaksınız açmaya. "zorla açtırıyorlar sanki" düşüncesine katılmıyorum. Evet kimse evime gelip döve döve DLSS 5 açtırmayacak ama açmak zorunda kalacağım. Bütün AAA oyunların aynı olduğu ve ekran görüntülerinden hiçbir oyunun hangisi olduğunu çıkaramayacağınız geleceğe heyecanlı mısınız bilmiyorum ama ben şahsen değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…