NVIDIA RTX 4070 Ti ekran kartlı sistemde, Oblivion Remastered 4K Ultra ayarlarda düşük FPS sorunu

Krmm

Üstün
4K OLED monitör kullanıyorum ve oyun ayarlarını ultraya aldım fakat FPS çok düşüyor. Sizce hangi ayarlar grafik kalitesini çok etkilemez? Onları kapatıp FPS'i artırmak istiyorum. 4070 Ti kullanıyorum. Ayrıca 2. seçenek olarak bu oyunu rafa kaldırıp ekran kartımı upgrade edince de oynayabilirim.

Ayarlar şu şekilde: (Bu ayarlar ile 50 FPS alıyorum ve çok kasıyor oyun.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını yükseltin derim ben. 2.5k olsa rahat oynarsınız ancak 4K Ultra için daha güçlü GPU'lar gerekli. 5080s falan bekleyebilirsiniz.

Ekran kartını yükseltin derim ben. 2.5k olsa rahat oynarsınız ancak 4K Ultra için daha güçlü GPU'lar gerekli. 5080s falan bekleyebilirsiniz.
Hocam 5070 Tİ falan alsam o nasıl olur sizce 4k'da ? Uzun yıllar götürür mü ?

Hocam 5070 Ti falan alsam o nasıl olur sizce 4K'da? Uzun yıllar götürür mü?

5070 Ti 4K için uygun değil hocam. Performans alırsınız ancak çok farklı olmayacaktır. Önceden dediğim gibi 5080s gibi bir kart bekleyin hocam.

Hocam 5070 Tİ falan alsam o nasıl olur sizce 4k'da ? Uzun yıllar götürür mü ?
Yeter hocam 5070 Ti. 5080 Super'e VRAM gelecek sadece kas gücü çok az artacak. Çok bir şey beklemeyin. İleri seviye İngilizcem var ve Videocardz ve Twitter'daki sızıntı sitelerini sürekli takip ediyorum. Ben 5080 aldım tatmin ediyor.

Oblivon Remastered genel olarak optimizasyonu sorunlu. Ben 5080 alana kadar yer oyunu 4070 ile gayet iyi bir şekilde oynadım. 4K da DLSS 4'ün performans modu aşırı iyi, kullanın. FG de açın tek kişilik oyunlarda.

Ben de 4K OLED kullanıyorum. Arkadaşım şua 9070 XT ile krallar gibi oynuyor 4K'da. 4K da native oynama 5090 ile bile mümkün değil çoğu oyunda. Artık oyun işi fsr ve dlss işine döndü, konsolda da böyle. Nvidia seviyorsanız 5070 Ti alıp geçin işiniz görür. Ya da 9070 XT alın. 5080'e iyi bir müşteri buldum mesela ben, satıcam ve 9070 XT kullanıcam.

Hocam saolun öncelikle fikirleriniz için. 5080 süper sanırım 2026 ilk çeyrekte gelecekmiş. Sanırım o zamana kadar borçlarım biteceği için 5080 süpere bütçem rahatça yeter diye düşünüyorum. Ama yetmezse dediğiniz gibi 5070 Tİ falan alıp geçecem.

Bir konuya daha değinmek istiyorum. Siz de 4k oled kullanıyormuşsunuz. DLSS mevzusunu tam çözemedim daha. Gözlerim gerçekten farkı algılayamıyor. Bir tek ultra performansa alınca çamur gibi oluyor. Yani bilmiyorum öyle hissettim ben. Düz performans moduna mı alıp oynasam yani onu mu öneriyorsunuz siz ? Ben şuan dengeli modunda kullanıyorum. Fakat fark yok diyorsanız performansa çekebilirim.

Performansa çekin hocam. Özellikle 4K çözünürlükte DLSS performans modu harika. Quality ile farkı ciddi durup incelerseniz ancak öyle anlarsınız.

Bununla ilgili kaynalar var ama şuan telefondayım ve pek müsait değilim, yoksa atardım. FG de açın bir zararı yok. Sadece smooth motion epey kötü oluyor kamera çevirirken vs. yani fg desteği olmayan oyunlarda da smooth motion hayat kurtarıyor. Smooth motion Nvida app'te (yumuşak hareket) fg desteği olmayan oyuna kare oluşturuyor ama oyun verisi olmadığı için kamerayı çevirirken vs. bulanıklaşma gözüküyordu gears of war reloaded oyununda vs.

Dediğim gibi bana karlı bir teklif geldi ve anlaştık elden alıcak Rog Astral 5080'i ben de Gigabyte 9070 XT Gaming OC alacağım.

Hayırlı olsun hocam size öncelikle şimdiden.

DLSS ve FG konusunu anladım , o halde dediğiniz gibi yapacağım.

Bu konu başlığı altında son bir sorum olacak size ve daha da vaktinizi almayacağım.

DLSS ve FG dışında bir de benim anlamadığım tek bir şey var. O da ray tracing ışın izleme mevzusu. Mesela bu oyunda hem yazılım RT var hem donanım RT var. İkisinin farkını anlayamadım. Hangisini açmak mantıklı hiçbir bilgim yok. Ayrıca bu ikisi grafiği ne derecede güzelleştiriyor hiç bilmiyorum. Sizce bu ayarı açmalı mıyım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…