4090 gücündeki 5070 de 12 GB VRAM varsa kimse 12 GB VRAM yetersiz en az 16 lazım demesin. Yetersiz olan VRAM değil kartınızın gücüdür. Ayrıca bu fiyatlar globelde uygun fakat ülkemizde böyle uygun olacağını sanmıyorum.
Bu olay darboğaza sebep olur mu hocam peki yine 5090 ekran kartına gözümü diktim 4K da oyun oynayıp yayında yapıyorum mesela Resident Evil R2 ekran kartımın belleğinin yetmediğini gördüm ve o yüzden yayın açamadım 16 GB bellek 4K için yeterli midir?
9070XT top model olacak. Sızıntılara göre 4070 Ti ile benzer performans veriyordu. Zaten üst segmentten çekildiğini açıkladı AMD. 40 serisinde 4090'a rakip kart üretmedi. 4080 için 7900XTX vardı. Artık 5080 için 9090XT falan olmayacak. RTX50 serisinin rakibi yok kısaca.
VRAM mevzusu için bu var ama pek işe yaramıyor gibi.
Bu olay darboğaza sebep olur mu hocam peki yine 5090 ekran kartına gözümü diktim 4K da oyun oynayıp yayında yapıyorum mesela Resident Evil R2 ekran kartımın belleğinin yetmediğini gördüm ve o yüzden yayın açamadım 16 GB bellek 4K için yeterli midir?
Olmaz. Data Server ve yapay zeka işleri haricinde PCIe 4.0 x8 bile 5000 serisine yeter oyun için ve render için. 16 GB 4K için sınırda. RT veya Lumen devreye girdiğinde en az 20-24 GB lazım 4K için.
4080 ve 4080s arasında olacak gibi ve böyle olursa FSR 4 ile yeterli olur. Önemli olan fiyatı. Uygun olursa ciddi satar.
Olmaz. Data server ve yapay zeka işleri haricinde PCI-e 4.0 X8 bile 5000 serisine yeter oyun için ve render için. 16 GB 4K için sınırda. RT veya lumen devreye girdiğinde en az 20-24 GB lazım 4K için.
Gerçek kullanım senaryosu çıksın bakalım. FPS per cost olayı bizim için önemli. FSR 4 ile 4K da oynatır büyük ihtimalle. Ülkede vergi sıkıntı olmasa aslında iyi de işte..
Ayrıca bence 4000 serisi kartı olanlar 5000 serisini pas geçebilir. Multi FG dışında 4000 yeterli olacaktır.
Gerçek kullanım senaryosu çıksın bakalım. FPS per cost olayı bizim için önemli. FSR 4 ile 4K da oynatır büyük ihtimalle. Ülkede vergi sıkıntı olmasa aslında iyi de işte.
Ayrıca bence 4000 serisi kartı olanlar 5000 serisini pas geçebilir. Multi fg dışında 4000 yeterli olacaktır.
RTX50 serisi FPS olarak fg ile ikiye hatta üçe katlarsa yalnız üzer. Çünkü RTX50 serisinin direkt rakibi yok. AMD rakip olarak RTX4070 gibi kartları hedef alıyor. Kas gücü olarak fazla beklentiye girmeyin derim. En fazla 5070 gücünde kart üretecekler bence. Geçen sefer üst Segment'i saldık demişti. 9070XT ise 5070 Ti'nin yanına yaklaşabilecek gibi durmuyor. Intel gibi fiyatıyla öne çıktı çıktı başka yolu yok. AMD'nin hiçbir numarası yok şu an. Ne kas gücü olarak ne de teknoloji olarak yaklaşamazlar RTX50 serisine.
NVIDIA Reflex 2> anti lag 2
Dlss> FSR 4
Multi fg> AMD fg.
Raster nvidia> AMD.
Işın izleme nvidia>amd
Stabilite nvidia>amd
Üretkenlik nvidia>amd
Yazılım nvidia>amd
VRAM amd>nvidia
Fiyat amd>nvidia.
Max 449 dolar olmalı 9070XT. Yoksa kimse almaz görürsün.