Özellikle de en son 570 serisi sürücülerden sonra ben de bazı hatalar yaşamaya başladım. Mesela VMware'de 3D hızlandırma açık sanal makinelerde belirli görsel öğelerde şu şekilde ufak piksel kayması oluyor:
Eki Görüntüle 129457
Ancak menünün ekran görüntüsünü VMware'in capture screen seçeneği ile alınca görüntü şu şekilde oluyor:
Eki Görüntüle 129458
Yani görüntüyü sanal makine konsoluna render'layan sistem NVIDIA'nın 570 serisi sürücüleri ile bozuldu. Neden sorunun NVIDIA kaynaklı olduğunu düşünüyorum? Çünkü 3D hızlandırmayı kapatınca böyle bir sorun çıkmıyor, tüm menüler tamamen pürüzsüz görünüyor.
Eskiden kullandığım 566.36 sürücüsünde ise böyle bir sorun yoktu. Yani NVIDIA nasıl olduysa yeni sürücü ile kötüleşti.
Bu sorun 572.16 sürücüsü ile başladı ve şu an kullandığım 572.60 sürücüsünde hala çözülmedi.
Eğer ileride yeni ekran kartı almak istersem AMD'yi düşünebilirim açıkçası. Zira zaten Linux'ta AMD, NVIDIA'ya basar geçer. Ben de ikinci sistem olarak Arch Linux kullandığım için AMD daha iyi olur diye düşünüyorum. Waydroid gibi uygulamaların mesela NVIDIA desteği yok, sadece AMD ve Intel desteği var.