NVIDIA sürücülerindeki sorunlar

ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
Twitter'da gezerken ana sayfaya bir Tweet düştü. 5080 kullanan birisinin siyah ekran ve çeşitli çökme sorunlarını en son yayınlanan WHQL sürücünün de çözmediği ortaya çıktı. Açıkçası yılların NVIDIA fanboyu olarak NVIDIA'nın 5000 serisi ile aniden böyle düşüşe geçmesi çok ilginç geldi. Şu an insanlar AMD sürücülerinin çok daha stabil olduğunu söylüyorlar. AMD'de MFG yok demişler ama DLSS dışında 2X FG’yi bile ben nadiren açıyorum. 9070 XT ile başarılı olurlarsa pazar payını ciddi arttırır AMD.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA 560 sürücülerinden beri optimizasyonu bozmuş, çıkardıkları kartlar ellerinde kalana kadar anlamazlar bence.

NVIDIA 560 sürücülerinden beri optimizasyonu bozmuş, çıkardıkları kartlar ellerinde kalana kadar anlamazlar bence.
Katılıyorum. Yeni sonuçlara göre 5070 Ti ile kafa kafaya olan 9070 XT büyük darbe vurabilir.

Şu eksik ROPs olayını insanlar çözmese Nvidia açıklama bile yapmayacaktı. 5090'ı etkiledi dediler, sonra 5070 Ti ve 5080'de de ROPS eksikleri çıktı. Nvidia oyun sektörünü tamamen saldı, kalite kontrol mekanizması bile yapmamak böylesine pahalı ürünlere affedilir bir hata değil.

Techpowerup tespit etti eksik ROPs olayını bir de biz tespit ettik diye açıklama yaptılar

3060 kullanıyorum yaklaşık 3 senedir, o kadar fazla driver problemi yaşadım ki. Alt tab sorunu mu dersin, oyunun ekran kartını az kullanması mı, çözünürlük değiştirmek istediğimde çıkan sorunlar mı, hepsi de driver kaynaklıydı. Hatta güncelleme yaparken bile siyah ekrana düşüp gelmedi birkaç defa. Kaç kere DDU ile driver silip yeniden yükledim hatırlamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özellikle de en son 570 serisi sürücülerden sonra ben de bazı hatalar yaşamaya başladım. Mesela VMware'de 3D hızlandırma açık sanal makinelerde belirli görsel öğelerde şu şekilde ufak piksel kayması oluyor:

Ancak menünün ekran görüntüsünü VMware'in Capture Screen seçeneği ile alınca görüntü şu şekilde oluyor:

Yani görüntüyü sanal makine konsoluna render'layan sistem NVIDIA'nın 570 serisi sürücüleri ile bozuldu. Neden sorunun NVIDIA kaynaklı olduğunu düşünüyorum? Çünkü 3D hızlandırmayı kapatınca böyle bir sorun çıkmıyor, tüm menüler tamamen pürüzsüz görünüyor.

Eskiden kullandığım 566.36 sürücüsünde ise böyle bir sorun yoktu. Yani NVIDIA nasıl olduysa yeni sürücü ile kötüleşti.

Bu sorun 572.16 sürücüsü ile başladı ve şu an kullandığım 572.60 sürücüsünde hala çözülmedi.

Eğer ileride yeni ekran kartı almak istersem AMD'yi düşünebilirim açıkçası. Zira zaten Linux'ta AMD, NVIDIA'ya basar geçer. Ben de ikinci sistem olarak Arch Linux kullandığım için AMD daha iyi olur diye düşünüyorum. Waydroid gibi uygulamaların mesela NVIDIA desteği yok, sadece AMD ve Intel desteği var.

31 yaşındayım. Bilmem kaç yaşımdan beri sadece Nvidia kullandım. Rahmetli babama dahi Nvidia+Intel aldırmıştım. Alt + tab sorunu hakikaten hep vardı ve halen var. Ekran kartını az kullanması da arada oluyor. DDU yu çok kullanmadım aşırı büyük sorun olmadı ama mesele bu sorunlar değil hocam.

Mesle şu ki, ben geçmişte daha pc gaming yaygın değilken ben pc topluyordum ve nesiller arasında ciddi güç farkları oluyordu. Örneğin çok geriye gitmeye gerek yok gtx 900 ile gtx 1000 serisi arasında devasa fark vardı.

4070 ve 5070i 2K ultra kartı diye çıkardılar RT reklamı yaptılar, kendi ürettikleri Indiana Jones oyununda RT yi geçtim supreme ayarlarda vram uyarısı veriyor kendi içerisinde hali hazırda biraz RT barındırdığı için. Bu utanmaz firma halen 5070'e 12GB vram koyup gddr7 ve MFG saçmalıkları ile 4090'dan üstün diyor. Babamızın şirketi değil ben kesinlikle AMD GPU alacağım değiştireceğim zaman. Burunlarının sürülmesi lazım, siyah deri ceketi giyip gamerlarla dalga geçtiler. 5090-5080 12HPWR kablosu eridi, özür dileyip telafi etmek yerine kullanıcıları suçladılar. Mühendisler ısrarla 375W üzerinin sağlıklı olmadığını söylediler ama ısrarla hale buna devam edip hatalarını da kabul etmiyorlar.

AIB üretici Galax mesela HOF modeli ile 26 fazlı güç girişi tasarladı. Adamlar milyar dolarlık şirket Nvidia'nın hatasını telafi ediyor.

Eee o kadar kar ettiler Parayı bulunca şaşırdılar

Antik çağdan kalma sürücüde problem yok ama 5000 serisinde problem var.

Siyah ekran vb. Sorunlar bende de vardı NVIDIA bir hotfixs yayınladı adı 572.65 sürümünü çıkarmış ama manuel olarak yüklemek gerekiyor. Konu açtım bir admin sağ olsun yardım etti linki attı yükledim. Şu an DisplayPort'dan rahatladı gibi deneme isterseniz konunun linkini atıyorum sizde indirip bir deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…