Ekşi Sözlük tarzı sitelere sansürsüz girmenizi sağlayan bir yazılım. Derin paket inceleme teknolojisini, yollanan paketleri düzenleyerek aşıyor.
Windows 10-11 işletim sisteminin güncel sürümlerinde olmanıza dikkat edin. (DNS Over HTTPS destekli sürümler.)

İlk kurulum

1. İlk çalıştırdığınızda gereksinimleri indirin kutucuğunu işaretleyin. Gerekli Desktop Runtime sürümlerini otomatik indirip kuracaktır.
  2. Cloudflare ya da Google DNS sunucularından birini seçin ya da yazılıma (+) butonuyla 3. parti bir DNS sunucusu ekleyin.
  3. Seçili DNS ayarlarını uygula butonuna basın. (her DNS değişmek istediğinizde, yukarıdan seçtikten sonra bu butonu kullanın.)
Sorun giderme
  • İstediğiniz DNS ayarlarını bir defa uyguladıktan sonra her seferinde tekrar uygulamanıza gerek yoktur.
  • -L ve -k yani varsayılan 1, 2 modlarını kullanmaya çalışın. Eğer bu modlar sizin internet sağlayıcınızda çalışmıyorsa diğer modları deneyin.
  • Microsoft Edge tarayıcısının güvenlik ağı adlı VPN servisi bu programın çalışma mantığını bozmaktadır. Kullanıyorsanız devre dışı bırakın.
Kullanım
  • Ayarları bir kere yaptıktan sonra Başlat tuşuna basmanız yeterlidir. Doğru bir şekilde çalıştığında Nyanet durumu yeşil renge dönüp çalışıyor olacaktır.
SIPS nedir?
  • Açılımı Software Integrity Protection Service, yani yazılım bütünlüğü koruma servisi.
SIPS ne işe yarar?
  • Yazılımın kendi sağlayıcısı haricinde bir müdahaleye uğraması durumunda çalışmasını durdurur ve kurcalanmamış sürümü yeniden indirir.
  • Yazılım dosyalarının MD5 değerlerini kontrol eder.
  • Aynı klasörde başka bir dosya ya da klasörün olmadığına emin olur.
  • Tersine mühendislik uygulamalarını bir nebze engellemeye çalışır. (pek başarılı olduğunu sanmıyorum bu alanda.)
SIPS nasıl kapatılır?
  • S.I.P.S. butonuna basarak kapatabilirsiniz.
Kaldır windivert driver butonu ne işe yarar?
  • Bu yazılım C++ ve C# dillerinde karışık olarak yazılmıştır. Program işlevlerini yerine getirebilmek için (ağ paketlerini düzenleyebilmek için) 3. parti Windivert sürücülerini kullanır. Bu sürücüler Windows'un kapanmasıyla otomatik olarak kapatılır. Lakin elle kapatmak isterseniz bu butonu kullanabilirsiniz.
1703189142063.webp

İndirme linki.
Virus Total. | Bir önceki sürüm Virüs Total. | Github adresi.

Dipnot: Duvar kağıdı çizimi bana ait. Renkli halini indirebilirsiniz.
Bu makalede bahsedilen DNS sunucuları normal DNS sunucuları değildir. DNS Over HTTPS yani HTTPS trafiği üzerinden şifreli yanıt gönderen DNS sunucularıdır.

Son düzenleme:
Bu programın amacı DNS sunucusu tanımlamak mı?

Özet olarak giremediğin web sitelerine girmeni sağlıyor.

Daha detaylı anlatım ile şunları yapıyor:

DPI ve DNS kullanılarak yapılan bir sansür var bazı dünya ülkelerinde.
Bu yazılım C++ kısmı ile DPI sansürünü, C# kısmı ile DNS sansürünü aşıyor.
DNS sorgularını 3. Partiler, ISP vb. göremiyor çünkü HTTPS üzerinden Windows'a yeni eklenen bir teknoloji olan DoH'u (DNS Over HTTPS) kullanılarak yapıyor.

Kısacası bazı şeyler için VPN kullanmana gerek kalmıyor fakat, yasa dışı bir şey yapıyorsan bu programın amacı onu gizlemek değil. Sadece sansürü aşmak. IP adresini gizlemez.

Dolar artınca VPN sunucusu için ayda 5$ Digital Ocean'a vermek çok geldi bana, böyle bir şey yazdım bende. Tamamını ben yazmadım. Bir kısmı GitHub'dan açık kaynak projelerden aldığım kodlarda var. (Bu kodlar aynen alınmadı, yeniden düzenlenip, sıfırdan yazdığım yerler oldu.) Lakin sürücüler harici kendim derlediğim için kendi bilgisayarımda çalıştırırken içim rahat. Onlarda açık kaynak.

Mesela bu yazılımla bağlandığın IP adresini ISP hala görebilir ama DPI teknolojisi ve DNS Zehirlenmesi ile engellenemiyor ve o sitede baktığın içerik HTTPS olduğu sürece hangi sayfada ne yaptığın görülememesi lazım. (Son kısma o kadar emin değilim.)

Bir de Bandwith şeklinde olan bazı tür internet yavaşlatmalarını aşıyor sanırım. (Emin değilim.)

Son düzenleme:
Kral biraz geç yazmış olabilirim ama şöyle bir sorun yaşıyorum. Uygulamayı ilk gün kullandığım zaman sorunsuz çalışıyordu discord roblox vb. şeylere girilebiliyordu fakat 2. gün anlamadığım bir şekilde uygulama çalışmamaya başladı. Başlata bastıktan bir süre sonra çalışıyor yazısı çalışmıyora dönüyor ve uygulama çalışmıyor