Çözüldü NZXT RGB Underglow LED yanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yukarıdaki konuyu görünce Sinerji üzerinden 2 çift şerit LED aldım, anakartın ARGB portuna taktıp, armory crate üzerinden kırmızı seçtim ve görseli ekledim.

Bana mı bozuk geldi?
Bunu alıp çalıştırabilen var mı?
Kendi sürücüsü olmadığından mı böyle yanıyor?

İşin acayip kısmı LED'in üstüne bastırınca bazı LED'ler yanmaya başlıyor.

Dosya Ekleri

• VID_20240307_114210_exported_800.webp
    130,2 KB · Görüntüleme: 151
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Güncelleme:

Sinerji ile görüştüm, tüm konuşmaların özeti: " Bizi bağlamıyor, yetkili servise gönder. " oldu.
Ardından LED'leri 10 Mart tarihinde yetkili servise verdim 18 Mart günü bozuk kararı çıktı ve iade yapılacağı söylendi.

Bugün 4 Nisan param hâlâ iade yapılmadı, 2 Nisan'da Sinerji'ye param nerede diye sorunca iade yapılması için gerekli iade raporunu destek talebi oluşturup göndermem gerekiyormuş.

Bu güne kadar hiçbir Allah'ın kulu bana bundan bahsetmediğinden, ben sistemde iade onaylandı sandığımdan bu güne kadar boşuna beklemişim.

Neyse, aynı 2 Nisan günü dedikleri gibi destek talebi oluşturup iade raporunu gönderdim.
3 Nisan günü gelen mesaj: " Sipariş numaranız nedir? " oldu.
200 liralık LED için 1 aydır yok şuraya mail gönder yok şuraya fatura gönder

Kısaca: Fiyat avantajları, kampanyaları bazen güzel olsa da iade ve garanti süreci tamamen birbirinden bağımsız, alakasız, her şeyi sizin yaptığınız, rezil bir firmadır Sinerji.
Üstüne bastırınca LED'ler yanıp sönmeseydi ben de bozuk demezdim.

20 küsür dolarlık ürünü 100 liraya alınca bu kadar oluyor sanırım.
Bana daha çok bağlantı sorunu gibi geldi. İlk kez bu ürünü gördüm ve net bir cevabım yok maalesef.

Merak ettiğim bunu alan diğer arkadaşlar ne durumda?
Ben de çalışmama sebebini merak ettim, çalıştırabilen varsa konuya yazar umarım.

Benim de kargom bugün elime ulaştı, muhtemelen bu akşam farklı RGB adaptörü ile inceleme videosu çekeceğim.

Görünen o ki sizdeki ürün arızalı gibi çünkü yarısı yanmıyor ve NZXT'nın kendi sunduğu program ile renkleri kontrol etmeyi deneyin.

İfadeler: 972
@Enes3078 almisti sanirim, bir goz atsin konuya.

Bende de yarım yanıyor fakat ara ara bir kısmı yanıyor ara ara bir kısmı. Ya güç iletiminde bir problem var ya da yeterli gücü sağlayamadı benim anakartın RGB portu. Sisteme bağlı RGB kontrolcüsüne bağladığımda tüm RGB'ler problem çıkarmadan yanıyor fakat sistemde boş RGB yeri yok diye direkt anakarta bağlamıştım. Anlaşılan o da problem yaratıyor, bir ara adaptör almam gerekecek gibi.

Merakla bekliyorum.

Ofiste Philips Hue var mış, eve gelmeden önce orada denedim ve sadece en baştaki led düşük ışıkta yeşil yanıp sönüyordu. Eve gelip anakarttaki fan portuna bağladım direkt, çalışmadı, kasaya taktığım fanların LED kontrol adaptörü var, ona bağladım, onunla da çalışmadı. USB ve diğer tarafı 4 pinli RGB Led kontrol kablosu vardı Aliexpress'ten sipariş ettiğim RGB Led şeritle birlikte gönderilen ve direkt Bluetooth ile kontrol edilebiliyor, o şekilde bilgisayarın USB portuna taktım, yine çalışmadı ve son olarak güç yetersiz diye düşünüp direkt şarj adaptörüyle prize taktım bu sefer yine sadece en baştaki led yeşil düşük ışıkta yandı

Yani demem o ki ürünün bu kadar ucuz olmasının sebebi ürünlerin arızalı olmasıymış İade için bildirim attım siteye, bakalım ne zaman kabul ederler

Son düzenleme:

Ekledim.

Baktığımda bazı NZXT kasalar ile direkt uyumlu oluyormuş, iade daha sonuçlanmadı. Belki yeni kasa alırım

Baktığımda bazı NZXT kasalar ile direkt uyumlu oluyormuş
Evet RGB modellerin içinden bize lazım olan kontrolcü çıkıyor.

100 liralık LED'i çalıştırmak için 4K verip kasa almak, gerçekten çok zekice bir tasarım olmuş.
Helal olsun üstün zekalı NZXT mühendislerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…