OBS çerçeve ayarı nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 930
  • Etiketler Etiketler
    obs

Hamdi

Çalışkan
OBS'de face camimin kenarlarını kavisli çerçeve yaptım ama şöyle bir sıkınıtı var: 3 sahnem var, birisi full face cam, biri IRL biri de oyun sahnesi, ben bunu sadece full 2 sahnem için kullanmak istiyorum, yani full face cam sahnemde kullanmak istemiyorum, nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
OBS'de belirli sahnelerde çerçeve uygulamalarını ve ayarlarını yönetmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Sahne Seçimi: OBS'yi aç ve sol taraftaki "Sahne" bölümünden tam olarak çerçeve uygulamak istediğin sahneyi seç.

2. Filtre Ekleme:
- İlgili sahne seçildiğinde, kaynağın (örneğin, face cam) üzerine sağ tıklayın.
- "Filtreler" seçeneğini seçin.

3. Çerçeve Oluşturma:
- "Filtreler" penceresinde, aşağıdaki gibi yeni bir filtre ekleyebilirsiniz:
- "Efekt Filtreleri" bölümüne tıklayın ve "Çerçeve" veya "Resim" seçeneğini ekleyin.
- Bu filtreyi eski ve yeni sıkıntıları çözmek üzere ayarlayın.

4. Diğer Sahnelere Uygulama:
- Çerçevenin olduğu sahne için yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra, diğer sahneler (IRL ve oyun sahnesi) için aynı işlemi tekrarlamadan yalnızca face cam sahnesinin filtrelerini kapatabilirsiniz.
- Yani, çerçeve uygulamadığınız her sahne için aynı adımları izleyin, ancak "Filtreler" menüsünde çerçeve filtrelerini eklemeyin.

5. Düzenlemeleri Kaydetme:
- Her sahnede yaptığın ayarları kaydetmeyi unutma.
- OBS'de herkesin sahneye geçtiğinde çerçevenin doğru şekilde görünmesini sağlamak için her sahnede filtrelerinizi düzenli kontrol edin.

6. Test Etme:
- Son olarak, tüm sahneleri sırasıyla test ederek çerçevenin yalnızca istediğin sahnelerde uygulandığından emin ol.

Bu adımları takip ederek, OBS'de çerçevenizi yalnızca istediğin sahnelerde kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…