OBS'de face camimin kenarlarını kavisli çerçeve yaptım ama şöyle bir sıkınıtı var: 3 sahnem var, birisi full face cam, biri IRL biri de oyun sahnesi, ben bunu sadece full 2 sahnem için kullanmak istiyorum, yani full face cam sahnemde kullanmak istemiyorum, nasıl yapabilirim?
OBS'de belirli sahnelerde çerçeve uygulamalarını ve ayarlarını yönetmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
1.
Sahne Seçimi: OBS'yi aç ve sol taraftaki "Sahne" bölümünden tam olarak çerçeve uygulamak istediğin sahneyi seç.
2.
Filtre Ekleme:
- İlgili sahne seçildiğinde, kaynağın (örneğin, face cam) üzerine sağ tıklayın.
- "Filtreler" seçeneğini seçin.
3.
Çerçeve Oluşturma:
- "Filtreler" penceresinde, aşağıdaki gibi yeni bir filtre ekleyebilirsiniz:
- "Efekt Filtreleri" bölümüne tıklayın ve "Çerçeve" veya "Resim" seçeneğini ekleyin.
- Bu filtreyi eski ve yeni sıkıntıları çözmek üzere ayarlayın.
4.
Diğer Sahnelere Uygulama:
- Çerçevenin olduğu sahne için yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra, diğer sahneler (IRL ve oyun sahnesi) için aynı işlemi tekrarlamadan yalnızca face cam sahnesinin filtrelerini kapatabilirsiniz.
- Yani, çerçeve uygulamadığınız her sahne için aynı adımları izleyin, ancak "Filtreler" menüsünde çerçeve filtrelerini eklemeyin.
5.
Düzenlemeleri Kaydetme:
- Her sahnede yaptığın ayarları kaydetmeyi unutma.
- OBS'de herkesin sahneye geçtiğinde çerçevenin doğru şekilde görünmesini sağlamak için her sahnede filtrelerinizi düzenli kontrol edin.
6.
Test Etme:
- Son olarak, tüm sahneleri sırasıyla test ederek çerçevenin yalnızca istediğin sahnelerde uygulandığından emin ol.
Bu adımları takip ederek, OBS'de çerçevenizi yalnızca istediğin sahnelerde kullanabilirsin.