Miro

Uzman
Arkadaşlar selamlar.

Kick'te yayın yapıyorum güncel olarak. Ancak OBS bitrate'inde çok dalgalanma oluyor. Bir yukarı zıplıyor 10.000'lere, bir yere çakılıyor 2.000'lere.

Bu sorunu nasıl düzeltirim? Ekstra bir ayar mı yapmam lazım. 6500 bitrate civarı 1080p 30 FPS yayın veriyorum, 60 olsa tadından yenmez. Upload'ım 18 Mbps.

Sistemim:
  • AMD RX 6900 XT
  • R5 7500F
  • 32GB 6000MHz RAM
  • Gigabyte B650 anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
Powershell'de

ping google.com -t

komutunu calistirip ms degerlerinizi kontrol edebilir misiniz. Is yerinde Wi-Fi'dayken bendeki ms degerleri boyle. Bu degerlere gore ben yayin yaparsam sizin yasadiginiz sorunu yasarim buyuk ihtimalle.

1752838955195.webp

Hocam sabit olduğunu düşünüyorumda her speedtestte 17 18 civarı çıkıyor upload. Eve geçince atayım size ms değerlerini akşama.

@hydrobios yaptım dediğin işlemi hocam, 94ms çıkıyor lan bağlantı almama rağmen. Sebebi nedir acaba?

Son düzenleme:
Hocam sabit olduğunu düşünüyorumda her speedtestte 17 18 civarı çıkıyor upload. Eve geçince atayım size ms değerlerini akşama.

@hydrobios yaptım dediğin işlemi hocam, 94ms çıkıyor lan bağlantı almama rağmen. Sebebi nedir acaba?
Müşteri hizmetlerine durumu anlatın. Hat ayarlarınızı yapsınlar.

şimdi bu goodbye dpi ı kapattığımda bu değerler 30 lara düştü. 30msler normal mi yoksa arayıp kontrol ettirmem lazım mı ?

şimdi bu goodbye dpi ı kapattığımda bu değerler 30 lara düştü. 30msler normal mi yoksa arayıp kontrol ettirmem lazım mı ?
Onemli olan ms degerin degil, onemli olan sinyalinde dalgalanma var mi ona bakman. Sabit 30 ms aliyorsan iyi fakat +-10 ve daha fazlasi dalgalanmalar oluyorsa o zaman sorun.

Herhangi bir dalgalanma olmuyor hocam sabit 32ms de seyrediyor. Teşekkürler yardımınız için akşam yayın denemesi yapacağım.

Yayın başlamadan önce ben "twitchtest" programından sunucuaları kontrol edip başlıyorum. Orada bulunan en düşük ping ve en yüksek kalitedeki sunuca üzerinden yayın veriyorum. Size de böyle yapmanızı tavsiye ederim. Ama kick platforum da böyle bir uygulama var mı bilmiyorum.

Hocam sorun goodbyedpi ile ilgili. Nedense açtığımda 120mslere çıkıyor kapattığımda stabil 30ms devam ediyor. Sorunu yaşayanlar varsa bi kapatıp denesin belki çözülür.