ErdemK

Yetkin
Oyun oynarken bazı yerlerde daha sonrasında incelemek için kayıt alıyorum. Mevcut ayarlarım resimde ki gibidir. Kalite olarak iyi ama 90 dakikalık kayıt 65 GB boyuta ulaşmış. Kaliteyi bozmadan daha düşük boyutlarda nasıl kayıt alabilirim? Hangi ayarları yapmam gerekiyor?
Ekran kartı: 7900 XT.

1734542521949.webp 1734542555684.webp

Ekran kartı kadar işlemcin de önemli. i7 10700K kullanıyorsun sanırım. Görseldeki ayarların değil bitrate ayarlarına bakacaksın. 35 bin 50 bin arası okeydir. Ha bir de çözünürlük de önemlli. 4K için bu bitrate iyidir. 1080p mi kayıt yapıyorsun?

Kalite yüksekliği, boyut azlığı ve zaman azlığı üçgeniniz var. İkisini istiyorsanız diğerinden vazgeçmeniz lazım. Zamandan vazgeçemezsiniz çünkü anlık kaydediyorsunuz. Kalite ve boyut arasından seçeceksiniz. Ya kaliteden taviz verip boyut kazanacaksınız ya da boyuttan taviz vermeye devam edip kaliteli kayda devam edeceksiniz.

En basit yapabileceğiniz kalite düşürmeleri:
  • Kaydın çözünürlüğünü düşürün. 2160p/1440p ise 1080p'ye, 1080p ise 900p'ye düşürebilirsiniz.
  • CQ seviyesini arttırabilirsiniz. Ne kadar yüksek o kadar az kalite. Depolama da hayli düşüyor. Biraz test edin kendiniz için optimal ayarı bulun.
  • Kaydın bitrate'ini düşürün. 35.000Kbps kâfi olur diye düşünüyorum. Görüntü 1080p'den yüksek çözünürlükse çok daha fazla kullanın ama şu anki ayarınızdan düşük olsun.
-

Ekran kartı kadar işlemcin de önemli. i7 10700K kullanıyorsun sanırım. Görseldeki ayarların değil bitrate ayarlarına bakacaksın. 35 bin 50 bin arası okeydir. Ha bir de çözünürlük de önemlli. 4K için bu bitrate iyidir. 1080p mi kayıt yapıyorsun?

1440p olarak kayıt alıyorum. 35 bin bitrate ile de kayıt alıp denemiştim görüntü çok kötü gelmişti gözüme. Araştırırken bu cqp ayarını gördüm bunu kullanıyordum.

Kalite yüksekliği, boyut azlığı ve zaman azlığı üçgeniniz var. İkisini istiyorsanız diğerinden vazgeçmeniz lazım. Zamandan vazgeçemezsiniz çünkü anlık kaydediyorsunuz. Kalite ve boyut arasından seçeceksiniz. Ya kaliteden taviz verip boyut kazanacaksınız ya da boyuttan taviz vermeye devam edip kaliteli kayda devam edeceksiniz.

En basit yapabileceğiniz kalite düşürmeleri:
  • Kaydın çözünürlüğünü düşürün. 2160p/1440p ise 1080P'ye, 1080p ise 900P'ye düşürebilirsiniz.
  • Cq seviyesini arttırabilirsiniz. Ne kadar yüksek o kadar az kalite. Depolama da hayli düşüyor. Biraz test edin kendiniz için optimal ayarı bulun.
  • Kaydın Bitrate'ini düşürün. 35.000Kbps kâfi olur diye düşünüyorum. Görüntü 1080P'den yüksek çözünürlükse çok daha fazla kullanın ama şu anki ayarınızdan düşük olsun.
-

1440p olarak kayıt alıyorum. Cqp yi artırıp denemedim hiçbirde onu denerim. Daha öncesin de 35 bin bitrate ile denedim görüntü bayağı kötüydü. Kayıt biçimi olarak hangisi kalmalı?