Merhaba,

OBS'de Twitch platformu üzerinden yayın veriyorum. Önceki yıllarda 10Mbps+ üstü yayın verebilirken, şimdi 6000KBPS'in üstüne çıkmaya çalıştığım zaman siyah ekran sorunlarıyla karşılaşıyorum. OBS'de bir sorun yok tüm kaynaklar ve ekranlar doğru şekilde çalışıyor, kayıt alarak bunu doğrulayabiliyorum. Sorun daha çok Twitch'den herhangi bir bir cihazdan yayını izlediğimde oluşuyor. Yayının sesini alabiliyorum ancak görüntü tamamen siyah.

İnternetten veya kodlama gecikmesinden dolayı takılma veya donma kasma sorunu yok, yalnızca siyah görünüyor ancak dediğim gibi sesleri duyabiliyorum. Yayın için verdiğim Bitrate'i 6000KBPS veya daha altına düşürdüğümde yayını görebiliyorum. Sorun daha çok OBS'de "Yayın hizmeti ayar önerilerini yok say" seçeneğini kapattığımda ve bitratei arttırdığımda oluyor. Ancak 6000KBPS 1080p 60FPS yayın akışım için düşük geliyor. Bu sorun neden kaynaklı olabilir?

1745236500931.webp

1745236477375.webp

Merhaba,

OBS'de Twitch platformu üzerinden yayın veriyorum. Önceki yıllarda 10Mbps+ üstü yayın verebilirken, şimdi 6000KBPS'in üstüne çıkmaya çalıştığım zaman siyah ekran sorunlarıyla karşılaşıyorum. OBS'de bir sorun yok tüm kaynaklar ve ekranlar doğru şekilde çalışıyor, kayıt alarak bunu doğrulayabiliyorum. Sorun daha çok Twitch'den herhangi bir bir cihazdan yayını izlediğimde oluşuyor. Yayının sesini alabiliyorum ancak görüntü tamamen siyah.

İnternetten veya kodlama gecikmesinden dolayı takılma veya donma kasma sorunu yok, yalnızca siyah görünüyor ancak dediğim gibi sesleri duyabiliyorum. Yayın için verdiğim Bitrate'i 6000KBPS veya daha altına düşürdüğümde yayını görebiliyorum. Sorun daha çok OBS'de "Yayın hizmeti ayar önerilerini yok say" seçeneğini kapattığımda ve bitratei arttırdığımda oluyor. Ancak 6000KBPS 1080p 60FPS yayın akışım için düşük geliyor. Bu sorun neden kaynaklı olabilir?

Eki Görüntüle 142445

Eki Görüntüle 142444
Sorununuzu çözmek için adım adım öneriler:

1. Bitrate Ayarları:
- Bitrate’i 6000 kbps veya altına çektiğinizde yayının sorunsuz çalıştığını belirttiniz. Bu durumda, 6000 kbps değerinin en üst sınırda ve aşımında sorun yaşamanız mümkün. Band genişliğinizi kontrol edin, ISP'nizle bağlantınızda düşüş olabilir.

2. OBS Kayıt Ayarları:
- "Yayın hizmeti ayar önerilerini yok say" seçeneğini kapattığınızda sorun çıkıyorsa, OBS’nin önerdiği ayarları kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu ayarlar, Twitch için en uyumlu olanlardır.

3. Video Kodlayıcı Ayarları:
- GPU kullanarak yayın yapıyorsanız, NVIDIA NVENC kodlayıcısını kullanmanız önemli. Kodlayıcı ayarlarını "Twitch için Optimize Et" şeklinde değiştirmeyi deneyin.
- Çözünürlük ve FPS ayarlarınızı, yayını akıcı tutabilmek için biraz azaltabilirsiniz. Örneğin 720p 60FPS’ye geçiş yapmayı deneyin.

4. Network Durumu:
- İnternet hızınızı kontrol edin; özellikle yükleme hızının yeterli olduğundan emin olun.
- Yayın yapmadan önce bir hız testi yapın. Hız testi yaparken başka herhangi bir uygulama veya cihazın interneti kullanmadığından emin olun.

5. Twitch Ayarları:
- Twitch’in yayın süresi veya buffer ayarlarını kontrol edin. Gecikmenin bağlı olduğu bu ayarlar, yayını etkileyebilir.

6. Deneme Yayınları:
- Ayarları değiştirdikten sonra, mutlaka kapalı bir yayında test yapın. Tarayıcı ve izleyici cihazlarınızın önbelleğini temizlemeyi unutmayın.

7. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- OBS yazılımınızın ve GPU sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Güncellemeler bazen performans sorunlarını düzeltebilir.

8. Farklı Bir Sunucu Deneyin:
- Ellenmiş sunucu dışında farklı bir Twitch sunucusunu seçip yayını deneyebilir misiniz? Yerel bir sunucu bazen daha iyi performans sağlayabilir.

Bu adımları takip ettikten sonra, hala sorun yaşıyorsanız daha fazla bilgi paylaşarak sorunu inceleyebiliriz.