OCCT Memory testinde RAM'lerin 65 dereceye çıkması normal mi?

kxdein

Çalışkan
Corsair'in 2x32 6000MHz CL30 kitini aldım. EXPO'yu aktif ettikten sonra OCCT üzerinden CPU+Memory testini yaptım. İşlemci 70 dereceyi bile görmedi fakat RAM'lerin 65 derecelere çıkması aklımı karıştırdı bu sıcaklıklar normal mi, değilse ne yapmalı?

Normal hocam zaten test sırasında yüke sokuyorsun. Maksimum 65 derece görmesi iyi.

Bence hiçte normal değil Expo da 1,4V mi ramler benim ramler expo aktifken occt ram+cpu testte 47 48 max 1,5v yapınca 54 falan oluyor maksimum.

Bence hiç de normal değil EXPO da 1, 4V mi RAM'ler benim RAM'ler EXPO aktifken OCCT RAM+CPU testte 47 48 Max 1, 5V yapınca 54 falan oluyor maksimum.
Adam da 64 GB RAM olduğu için fazla ısınabiliyor. Zaten günlük kullanım da maksimum 55 derece falan olur. DDR5 için 70 derece altı sıkıntı yok. Arkadaşın kasasında hava akışı kötü olabilir.

Hiç hava geçmiyor heralde belleklerin üstünden.

Lian Li lancool 207 kasa var. İncelemelerine bakarak aldim gayet iyiydi ama bilmiyorum.
Kasa iyidir de belleğe pek hava gelmeyince bu sıcaklıklara çıkabiliyor, pek bir sorun olacağını sanmıyorum.

Böyle bir setup yoksa normal:

Bu şekilde fan üfletmen lazım:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…