Öğrenci yardımlaşma platformu nasıl kurulabilir?

Soretive 3

Başarılı
Selam, akılda kalıcı bir alan adıyla öğrencilerin yardımlaşabileceği ve kaynaklarını paylaşabileceği, üniversite sıralamalarını vb. görebileceği bir topluluk sitesi kurmak mantıklı mı? Teknik olarak nasıl mümkün olabilir? XenForo aslında buna çok uygun ama lisansı çok pahalı. Bu fikir bir süredir aklımda, bir sorayım dedim. Şimdiden teşekkürler.

Mantıklı, moderasyonu iyi tut yeter. Öğrenciler için böyle parlamalı puflamal güzel rengarenk bir giriş ekranı yapabilirsin. Etkinlikler olabilir, forumun bir Discord sunucusunu kurabilirsin vs.

MyBB var. Discord üzerinden eklerseniz yardımcı olabilirim. Kullanıcı adım helokitty_mahmut.

Fikir mantıklı XenForo alternatifi MYBB kurabilirsiniz.

Fikir mantıklı XenForo alternatifi MYBB kurabilirsiniz.

MyBB çok eski geliyor, kullanım kolaylığı olan bir teknoloji yazılımı olsun istiyorum.

Mantıklı, moderasyonu iyi tut yeter. Öğrenciler için böyle parlamalı puflamal güzel rengarenk bir giriş ekranı yapabilirsin. Etkinlikler olabilir, forumun bir Discord sunucusunu kurabilirsin vs.

Eğer bu projeye girişirsem gerekli olan her kategoriyi açacağım, tabii her şey sistemli olacak. Kurallar, konu açmalar ve sitenin yönetim ilkeleri vs. Sadece teknik olarak nasıl mümkün olabileceğini ve mantıklı bir girişim olup olmayacağını düşünüyorum.

Mantıklı bir girişim olabilir fakat XenForo lisansına verdiğiniz parayı geri kazanmanız zor forum sitesinden para kazanmak neredeyse imkansız.

@Soretive hocam, geçmişte Talebe Gezegeni ismiyle (Öğrenci Gezegeni ismini başkası almıştı diye hatırlıyorum) bu fikri gerçekleştirmeye çalışmıştım. Google'da aratırsanız bazı forumlar ile Reddit'te sonuç çıkacaktır. MyBB ve sonrasında Flarum kullanmıştım forum için. WordPress ile de blog yazıyordum. En son domain ve hosting masrafından ötürü Reddit'e taşımıştım. Orada da çok aktif olamayınca bu işi bırakmıştım.
Ben yapamadım ama umarım siz yapabilirsiniz. Lise öğrencileri (Öğrenci Gezegeni sadece üniversiteye yönelikti diye hatırlıyorum) ile belki ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin de LGS vb. konularda yararlanabilmesini sağlarsanız tutabilir.
Kim bilir, belki ileride öğrenci sorunlarını temsil eden bir topluluk olur.
Şimdiden başarılar dilerim.

Moderasyonun baya sıkı olması lazım, gönüllü moderatör bulabilir misiniz, bulursanız bile ne kadar verimli olur bilmiyorum. Bence harcadığınız vakte ve zamana da değmez ayrıca, ne yazık ki bu tip siteler vesaire 2010'lu yıllarda kaldı. Keşke kalmasaydı ama kaldı. Lise tayfanın Instagram'dan kafayı kaldırıp forum sitesine yazacağını sanmıyorum.(Ben de lise de okuyorum yaşıtlarım günde 10 saat Instagram'a bakıyor, ben ilk gördüğümde dehşete düşmüştüm, adamlar geceleri uyumayıp Instagram izliyormuş.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…