Çözüldü Öğretmenin izin dışında laptoptaki dosyaları uzaktan silip ekranı izlemesi yasal mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 25702
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 554
  • Etiketler Etiketler
    uzaktan
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

25702

Becerikli
İyi sosyaller, evet sorum başlıkta ki gibi, aşırı saçma olay bugün okulda şöyle gerçekleşti:

Meslek dersinde yeni hoca ile tanışırken alan şefi geldi ve dersler için laptop almayanlara nasıl bir laptop olmalı diye bilgi vs. verdi. O gidince atölyedeki hoca bize alan şefinin başlıkta yazdığım şeyleri size söyledi mi diye sordu. Biz de tabii ki hayır dedik. Hocanın dediğine göre bizim laptoplara bir program kurup o program üzerinden bizim tüm dosyalarımıza erişebileceğini, ekranımızı izleyebileceğini vs. söyledi. Bunun tek nedeni ise oyun bulursa silmekmiş. Yahu ben ileride oyun sektörüne atılmak istiyorum ve oyun yapacak biri oyun da oynamalı ama gel bunu bu egosu tavan yapmış alan şefine anlat. Laptopta i3, 4 veya 8 GB RAM olsa yeter diyor kendisi ve suçu oyunlara atıyor beyefendi (Windows 11 kuracağız nasıl kaldıracaksa artık). Sorum şu hocalarım, bu kendimi beğenmiş adama bu durumu nasıl anlatabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba,

Normal şartlarda başlıkta belirttiğiniz sorunun cevabı elbette yasal değil. Ancak anlattıklarınızdan yola çıkarsak, günün sonunda böyle bir uygulamayı bilgisayarınıza yükleyerek ve uzaktan bağlantı kurulmasını sağlayacak çeşitli bilgileri paylaşarak bu duruma rıza göstermiş oluyorsunuz. Göstereceğiniz bu rıza öğretmenin bu davranışını suç olmaktan çıkarır.

İyi Sosyaller.

Sınıfça karşı çıkın böyle bir hakkı yok hocanın.

Şikayet edip hatta tazminat dahi alabilirsiniz kimsenin bir başkasının bilgisayarına erişme hakkı yok bahaneye bak "oyun bulursam sileceğim" oldu sen kameraya erişebiliyorsun, hangi sitelere girdiğimi görebiliyorsun, WhatsApp Web kullanıyorsam erişbeiliyorsun. Suistimale çok açık bir olay yani. Hocana sakın güvenipte emanet etme Laptop'unu şikayet et hatta CİMER'e.

Eve geldim babama söyledim bu konuyu lafımı bitirmeden "izlerse izlesin sen de film aç, niye böyle stres yapıyorsun anan gibi" diye diye günlük sinirini üstümde attı.

Onlar yükleseler bile siz yüklemeyin hocanın sizin bilgisayarınızı istediği gibi gidi erişmesine hakkı yok haklarınızı savunun.

Sınıftakiler yanımda dursa karşı çıkacağım ama onlar hocaya hak veriyor. Bile bile virüs yüklesem bu kadar olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…