Hocam sınıfımdaki elemanlar birbirlerine bel altı şakalar yapıyorlar(ki çoğu zaman şaka düzeyini sollayıp tacize geçiyorlar) ve gülüp eğleniyorlar , hoşlarına gidiyor. Heralde mental sağlığım daha kötü olamaz.
Okulda da baya derin bir yalnızlık içerisindeyim ve inatla hocalar beni ön sıralara almaya çalışıyor ama siyasi fikirlerini şahsen merak etmiyorum. Mesela sizin günleriniz nasıl geçiyor?
Hocam yaz da geliyor, kendi arkadaş çevrem var, onlarla gezer dolaşırız akşamları. Evde mağaradan çıkmadan hayat geçmez tabi. Kışında akşamları spora falan giderim.
Açık lise yalnızlığı bambaşka, bunu yaşamadan anlayamazsınız. Benim okuldan açık liseye geçip tekrar geri dönen arkadaşlarım da fazlasıyla oldu. Tek mesele ders değil, eğer ki bir işe vesaire girmeyip evde tek başına ders çalışacaksanız gerçekten önermem.
Açık lise yalnızlığı bambaşka, bunu yaşamadan anlayamazsınız. Benim okuldan açık liseye geçip tekrar geri dönen arkadaşlarım da fazlasıyla oldu. Tek mesele ders değil, eğer ki bir işe vesaire girmeyip evde tek başına ders çalışacaksanız gerçekten önermem.
Tahmin ediyorum, sonuçta kağıt üstünde boş gezenin boş kalfası oluyorsunuz ve disiplinli ders çalışılmazsa gerçekten sıkıntıdan evde çatlanılır, en büyük korkum da bu. Evde kimse olmadan günler boş boş geçmez gibi geliyor.
Tahmin ediyorum, sonuçta kağıt üstünde boş gezenin boş kalfası oluyorsunuz ve disiplinli ders çalışılmazsa gerçekten sıkıntıdan evde çatlanılır, en büyük korkum da bu. Evde kimse olmadan günler boş boş geçmez gibi geliyor.
Tahmin etmekte değil. İlk 1 - 2 ay bir şekilde idare ediliyor fakat sonrasında o kadar sıkılıyorsunuz ki. Artık evde durdukça daralıyorsunuz, dışarı çıksanız da çok farketmiyor. Ben 2 sene durdum zorlandım, 4 sene gerçekten çok zor. Bu arada arkadaşlarla akşam dışarı çıkma muhabbeti de çoğu zaman yalan oluyor. Arkadaşlarınızın devam eden düzenli bir hayatı oluyor sonuçta. 4 sene kendinizle baş başa kalacaksınız. Gerçekten dayanılacak bir şey değil.