• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Ölçeklendirme modu tam ekrana alınınca, Odyssey G65B'nin yenileme hızı düşüyor

yves nyon

Üyecik
Samsung G65B kullanıyorum. Normalde monitörüm 240Hz ve 120Hz geliyor lakin ben LoL oynadığımdan dolayı 240Hz'e alınca oyun frame atlıyor LoL oynayanlar bilir bu yüzden özel cözünürlükten 144Hz'e 2K ayarlıyorum. Bazı FPS oyunlarında da 144Hz olarak oynuyorum ama onlarda da ekran genişlesin diye 144Hz özel çözünürlükten 1080x1440 falan yapıyorum. Bu çözünürlüğü yaptığımda doğal olarak ekran genişlesin diye NVIDIA Denetim Masası'ndan ölçeklendirme modunu tam ekran yapıyorum fakat yaptığımda ve oyuna girdiğimde ekran yenileme hızım 144 değil de 120Hz'e sabitleniyor. DP kullanıyorum diğer bir monitöre sahibim 120Hz o da HDMI ile bağlı bilgisayarıma. Yabancı forumları okuduğumda diğer monitörden dolayı da olabilir diyorlar. Buraya da bir yazmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:

DisplayPort ile bağlamayı deneyin bir de varsa OverDrive açın OSD'den, belki bu Hzleri OverDrive ile yapıyordur belki monitör hakkında bilgim yok ama deneyin bence.

DisplayPort ile bağlamayı deneyin bir de varsa OverDrive açın OSD'den, belki bu hzleri OverDrive ile yapıyordur belki monitör hakkında bilgim yok ama deneyin bence.

Teşekkürler hocam cevabınız için yarın DipslayPort kablosu ile tekrar deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…