Öncelikle hayırlı olsun, 1 yıldır kendim nasıl kullanıyorsam ufaktan bahsedeyim. Hepsini Asus ile görüşüp onay alıp yapıyorum.
Ekran temizliği için 1 ya da 2 tane microfiber bez ya da microfiber gözlük bezi alın, distile su ("saf su") ile sileceksiniz ekranı sadece. İlk ekranı kapatın, 15 dk soğusun, sonra toz var ise microfiber ile tozunu alın. Ardından bir beze distile suyu püskürtüp dikey ve yatay şekilde silin. En sonunda yine microfiber de olur, gözlük bezi de olur, son temizliğini yapın. Uzun süre çizilme yaşamadan kullanırsınız. Distile su tozu da çok tutmaz, tozlanması da az olur.
Distile suyu eczanelerden alabilirsin, çok uygundur fiyatı.
Ben eski bir LCD temizleme spreyi kutusunu temizleyip içine doldurdum, son 6 aydır öyle temizliyorum. OLED monitörlerde de en mantıklı temizleme yöntemi saf sudur. Diğerleri kesinlikle uygun değildir.
OLED pixel temizliği için diyorsanız da;
İlk yapmanız gereken bence Windows ekran ayarlarından "Ekran hareketsiz iken monitörü kapat" ayarını açmak olacaktır, ben 3 dk ayarladım.
İkinci olarak yazılımdaki bütün ayarları açın, zaten açık olarak gelecektir hepsi. IPS gibi kullanmamaya özen gösterin.
İlk zamanlarda üff püf dedirtir ama bu olaylar, 1-2 ay sonra düzene giriyor ve artık eliniz kendi gidiyor, otomatikleşiyor; koruma hiç güdüsü