cmb

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, yeni bir OLED monitör satın aldım. Yaklaşık yarım saat boyunca ölü piksel, oyun vb. testler yaptım ancak ekrandaki jelatini çıkarmayı unutmuşum. Bu şekilde kullanmış olmamın bir sorun oluşturacağını sanmıyorum ama yine de merak ettim. İlk defa OLED monitör kullandığım için sormak istedim. Jelatini çıkardım fakat yine de sorayım, jelatini çıkarmadan kullanmanın bir zararı var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çıkarırsan iyi olur. Ekran sıcak çalışacağı için jelatin ekrana yapışarak iz bırakabilir, gereksiz risk almaya gerek yok.

Çıkarırsan iyi olur. Ekran sıcak çalışacağı için jelatin ekrana yapışarak iz bırakabilir, gereksiz risk almaya gerek yok.

Çıkardım hocam, sadece yarım saat kadar jelatinli şekilde kullanıldı. Acaba sorun olur mu diye merak ettim.

OLED panel ısınır, jelatinle kullanırsan hem görüntü leş gibi olacak OLED olmasının bir manası olmayacak hem de paneli durduk yere fazladan ısıtacaksın.

Yok hocam zaten çıkardım jelatini, o şekilde kullanmak gibi bir düşüncem yok. Sadece yarım saat kadar jelatinli şekilde kullanıldı, bir sorun olur mu diye merak ettim.

Yansıma panel içinden gerçekleşen bir olay, doğrudan jelatinle bir alakası yok ama riske de gerek yok iz olasılığı var.

Çıkardım jelatini hocam, sıfır ürünlerde çizik vs. olmasın diye koydukları naylon koruyucu, dikkat etmemişim unutmuşum çıkarmayı. Yarım saat kadar jelatin koruyucu ekranda çıkarmadan kullandım, sorun olur mu diye merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, yeni bir OLED monitör satın aldım. Yaklaşık yarım saat boyunca ölü piksel, oyun vb. testler yaptım ancak ekrandaki jelatini çıkarmayı unutmuşum. Bu şekilde kullanmış olmamın bir sorun oluşturacağını sanmıyorum ama yine de merak ettim. İlk defa OLED monitör kullandığım için sormak istedim. Jelatini çıkardım fakat yine de sorayım, jelatini çıkarmadan kullanmanın bir zararı var mıdır?
Hiç bir şey olmaz kardeşim keyfine bak. Modelini iblmiyorum ama. Yeni nesil oled ler milletin tahmin ettiği gibi çok sıcak çalışmıyorlar.